Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ιαπωνία: Βούλιαξε τουριστικό σκάφος – Αγνοούνται 26 επιβάτες και παιδιά

Ιαπωνία: Βούλιαξε τουριστικό σκάφος – Αγνοούνται 26 επιβάτες και παιδιά
Reuters Αρχείο

Περιηγητικό σκάφος με 26 επιβαίνοντες, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, βυθίστηκε ανοιχτά της Ιαπωνίας. Δεν υπάρχουν σημάδια επιζώντων.

Το τουριστικό σκάφος φαίνεται ότι έστειλε προειδοποίηση στην ακτοφυλακή της Ιαπωνίας ότι βυθιζόταν. Το πλήρωμα του πλοίου ανέφερε ότι η πλώρη είχε πλημμυρίσει. Το πλήρωμα και οι επιβάτες φορούσαν σωσίβια, αλλά μέχρι στιγμής δεν βρέθηκαν επιζώντες.

Στο πλοιάριο βρίσκονταν 26 επιβάτες, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, και όλοι τους αγνοούνται εδώ και περίπου επτά ώρες.

Το σκάφος – αναφέρει η Daily Mail – θεωρείται ότι έστειλε κλήση, προειδοποιώντας ότι βυθιζόταν στα ανοιχτά της χερσονήσου Shiretoko στο βόρειο Χοκάιντο πριν χαθεί η επαφή, σύμφωνα με την ιαπωνική ακτοφυλακή.

 

Η ακτοφυλακή έλαβε αρχικά επαφή από το πλήρωμα του σκάφους γύρω στη 1.15 μ.μ. τοπική ώρα, πριν στείλει πέντε περιπολικά σκάφη και δύο αεροσκάφη για την έρευνα, σύμφωνα με το εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Στο πλοίο επέβαιναν 24 επιβάτες, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά και δύο μέλη του πληρώματος, πρόσθεσε ο τηλεοπτικός σταθμός.

Η ακτοφυλακή έχασε στη συνέχεια την επαφή με το πλήρωμα, προτού αποσταλούν ελικόπτερα έρευνας στην περιοχή, περίπου τέσσερις ώρες μετά την αποστολή του σήματος κινδύνου.

 

Οι διασώστες έχουν συστήσει μία ομάδα αναζήτησης των αγνοουμένων.

Σημειώνεται ότι η χερσόνησος Shiretoko είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO για τη μοναδική άγρια ​​ζωή της.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις