Κόσμος

Ιερουσαλήμ: 42 συλλήψεις για το μακελειό στη συναγωγή με τους 7 νεκρούς

42 άνθρωποι συνελήφθησαν για ανάκριση μετά την φονική επίθεση που έγινε χθες, Παρασκευή, κοντά σε συναγωγή στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ισραηλινή αστυνομία.

“Η αστυνομία συνέλαβε 42 υπόπτους για να τους ανακρίνει, ορισμένοι ανήκουν στην οικογένεια του τρομοκράτη”, διευκρίνισε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Άλλοι μεταξύ των υπόπτων που συνελήφθησαν κατοικούν στην ίδια συνοικία με τον δράστη στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, πρόσθεσε.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, η ισραηλινή αστυνομία σημείωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν τεθεί σε κατάσταση “υψίστου συναγερμού”.

Χθες το βράδυ, Παλαιστίνιος άνοιξε πυρ και σκότωσε 7 ανθρώπους κοντά σε συναγωγή στην Ανατολική Ιερουσαλήμ στη διάρκεια της προσευχής του Σαββάτου, προτού να πέσει και ο ίδιος νεκρός από πυρά αστυνομικών.

Ο αρχηγός της αστυνομίας Κόμπι Σαμπτάι έκανε λόγο για “μια από τις χειρότερες επιθέσεις που έχουν γίνει στο Ισραήλ τα τελευταία χρόνια”.

Μετά την επίθεση χθες το βράδυ, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δεσμεύτηκε για “άμεσα μέτρα”, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω, και κάλεσε τους Ισραηλινούς να μην πάρουν τη δικαιοσύνη στα χέρια τους, αλλά να βασιστούν στον στρατό και την αστυνομία.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε παράλληλα σήμερα ότι ενισχύει τις δυνάμεις του στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

“Έπειτα από αξιολόγηση της κατάστασης από τις IDF (Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας), αποφασίστηκε να ενισχυθεί η Μεραρχία της Ιουδαίας και της Σαμάρειας (Δυτική Όχθη) με ένα επιπρόσθετο τάγμα”, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Η επίθεση κοντά στη συναγωγή σημειώθηκε την επομένη επιδρομής του ισραηλινού στρατού στην Τζενίν, στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, που στοίχισε τη ζωή σε 9 Παλαιστίνιους.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι πρόεδρος των ΗΠΑ μίλησε τηλεφωνικώς με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, για να τον διαβεβαιώσει για την υποστήριξη των ΗΠΑ μετά την επίθεση σε συναγωγή στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, την οποία ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε “επίθεση κατά του πολιτισμένου κόσμου”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Περού: Ανεπιθύμητη από το Κογκρέσο η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ – Κηρύχθηκε «persona non grata»
Η Λίμα κατηγορεί την Κλαούντια Σέινμπαουμ για ανάμειξη στις εσωτερικές της υποθέσεις, τρεις ημέρες μετά τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών
Η πρόεδρος του Μεξικού, Κλαούντια Σέινμπαουμ
Σουηδία: Διακόπηκε προσωρινά η λειτουργία του αεροδρομίου του Γκέτεμποργκ μετά τον εντοπισμό drone
Το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας ανέστειλε προσωρινά τις πτήσεις του την Πέμπτη, μετά την εμφάνιση ενός ή περισσότερων drone στον εναέριο χώρο – Σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα
drone
Γαλλία: Ο Δήμος του Παρισιού κλήρωνει τάφους δίπλα στον Τζιμ Μόρισον, τον Όσκαρ Ουάιλντ και άλλες ιστορικές προσωπικότητες
Οι Παριζιάνοι που θα κληρωθούν θα πρέπει να αποκαταστήσουν ταφικά μνημεία «στην αρχική τους μορφή», με αντάλλαγμα μια παραχώρηση σε τρία από τα πιο γνωστά κοιμητήρια της γαλλικής πρωτεύουσας
Το νεκροταφείο Pere-Lachaise στο Παρίσι