Κόσμος

Ιερουσαλήμ: Νέες συγκρούσεις στην πλατεία Τεμενών μεταξύ Παλαιστινίων και αστυνομίας

Νέες συγκρούσεις μεταξύ Ισραηλινών αστυνομικών και Παλαιστίνιων διαδηλωτών ξέσπασαν το πρωί της Παρασκευής στην Πλατεία των Τεμενών στην Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται στο σημείο.

Νωρίς σήμερα το πρωί, οι ισραηλινές αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στην Πλατεία Τεμενών στην Ιερουσαλήμ – τον τρίτο ιερότερο τόπο του ισλάμ και ιερότερο τόπο για τους Εβραίους, στην παράδοση των οποίων είναι γνωστός με το όνομα Όρος του Ναού. Νεαροί Παλαιστίνιοι απάντησαν με πέτρες εναντίον τους, σύμφωνα με τον φωτοειδησεογράφο, που μετέδωσε πως υπήρξαν ορισμένοι τραυματισμοί.

Γύρω στις 04:00, παριστάμενοι στο σημείο πέταξαν πέτρες προς το Τείχος των Δακρύων, τον ιερότερο τόπο προσευχής για τους Εβραίους, κοντά στην Πλατεία των Τεμενών, στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία.

 

Η κατάσταση παραμένει τεταμένη στην Πλατεία για τρίτη κατά σειρά Παρασκευή του ιερού μήνα του Ραμαζανιού – που συμπίπτει με τους εορτασμούς για το Πεσάχ.

Την τελευταία εβδομάδα, πάνω από 200 άτομα, στην πλειονότητά τους Παλαιστίνιοι, τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις μέσα και γύρω από την Πλατεία των Τεμενών, ενώ εκτοξεύθηκαν επίσης ρουκέτες από ένοπλες παλαιστινιακές ομάδες από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ και ισραηλινά χτυπήματα ως αντίποινα σε αυτό τον παλαιστινιακό θύλακα των 2,3 εκατ. κατοίκων.

Η παρουσία κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού Εβραίων πιστών –που μπορούν να επισκεφθούν το σημείο υπό όρους και σε συγκεκριμένες ώρες αλλά όχι να προσεύχονται εκεί, με βάση το ισχύον καθεστώς– καθώς και η ανάπτυξη ισραηλινών δυνάμεων στο σημείο θεωρείται γενικά από τους Παλαιστινίους και πολλές μουσουλμανικές χώρες της περιοχής κίνηση «πρόκλησης».

Άραβες υπουργοί που συναντήθηκαν στο Αμάν της Ιορδανίας καταδίκασαν τις «επιθέσεις και τις ισραηλινές παραβιάσεις σε βάρος των πιστών στο τέμενος αλ-Άκσα», χώρο που τελεί υπό ιορδανική διαχείριση, αλλά η πρόσβαση σε αυτόν ελέγχεται από το εβραϊκό κράτος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αιματοκύλισμα στην Καμπούλ: 400 νεκροί και 250 τραυματίες μετά την επίθεση του Πακιστάν
Οι πακιστανικές αρχές λένε ότι χτύπησαν με πλήγματα «ακριβείας» εναντίον «στρατιωτικών εγκαταστάσεων» και «υποδομών υποστήριξης τρομοκρατών», οι οποίοι δρουν «εναντίον πακιστανών αμάχων»
Επίθεση του Πακιστάν στην Καμπούλ
Ο Τραμπ θερίζει ό,τι έσπειρε: Η άρνηση των συμμάχων να τον στηρίξουν για τα Στενά του Ορμούζ και η διπλωματική του απομόνωση
Ο Ρεπουμπλικάνος διέταξε να αρχίσει ο πόλεμος των ΗΠΑ και του Ισραήλ εναντίον του Ιράν χωρίς να νοιαστεί να το συζητήσει με τους συμμάχους της Ουάσιγκτον και τώρα το πληρώνει....
Ντόναλντ Τραμπ 10
Το «όχι» της ΕΕ στον Τραμπ για πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ προκαλεί τριγμούς στο ΝΑΤΟ
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αμφισβητήσει αρκετές φορές την «αναγκαιότητα» της Συμμαχίας και έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από αυτή, αν η Ευρώπη δεν αυξήσει τα κονδύλια για την άμυνα
Στενά του Ορμούζ 17
Washington Post: Το καθεστώς στο Ιράν θα μείνει στην εξουσία εκτιμούν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ
Οι Άραβες σύμμαχοι των ΗΠΑ στον Περσικό Κόλπο εμφανίζονται ιδιαίτερα ανήσυχοι και οργισμένοι, καθώς έχουν δεχθεί επιθέσεις αντιποίνων από ιρανικούς βαλλιστικούς πυραύλους και drones
Φρουροί της Επανάστασης