Κόσμος

Ηφαιστειακή έκρηξη προκάλεσε χιονοστιβάδα και τραυματισμούς – Ένας άνθρωπος αγνοείται

Στιγμές τρόμου έζησαν οι κάτοικοι της περιοχής γύρω από το όρος Κουσάτσου-Σιράνε στην Ιαπωνία. Η έκρηξη ηφαιστείου προκάλεσε χιονοστιβάδα σε χιονοδρομικό κέντρο.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Από τη χιονοστιβάδα που προκλήθηκε, τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν ενώ αγνοείται η τύχη ενός ακόμα. Τις τελευταίες μέρες η Ιαπωνία βρίσκεται σε κλοιό κακοκαιρίας.

Η ιαπωνική εθνική μετεωρολογική υπηρεσία προέτρεψε τους κατοίκους της περιοχής να αποφεύγουν να πλησιάζουν το όρος Κουσάτσου-Σιράνε. Όπως εξήγησε καταγράφεται μια «ασθενής ηφαιστειακή δραστηριότητα».

Πως έγινε το ατύχημα στην Ιαπωνία

Τέσσερις άνθρωποι που είχαν επιβιβαστεί σε μια καμπίνα του τελεφερίκ στον χιονοδρομικό σταθμό Γκούνμα, που είναι εξαιρετικά δημοφιλής μεταξύ των σκιέρ.

Από τη χιονοστιβάδα που προκλήθηκε, οι τέσσερις σκιέρ τραυματίστηκαν από θραύσματα γυαλιών, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης Γιοσιχίντε Σούγκα.

Αξιωματικός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην περιοχή, ο Γιούτζι Σινοχάρα, πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια επιχείρηση για να διασωθούν και να μεταφερθούν σε νοσοκομεία.

«Η χιονοστιβάδα προφανώς προκλήθηκε από μια ηφαιστειακή έκρηξη», εξήγησε ο Σινοχάρα στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ένας άλλος κυβερνητικός αξιωματούχος τόνισε πως βρίσκονται ταυτόχρονα σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό ενός ανθρώπου που αγνοείται στην περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αλβανία: Εντάλματα σύλληψης για διαφθορά κατά προσώπων που συνδέονται με το τουριστικό σχέδιο της οικογένειας Τραμπ
Από τους 20 ανθρώπους που καταζητούνται, τέσσερις συνελήφθησαν το Σάββατο (13/6/26), ανακοίνωσε η ειδική εισαγγελία κατά της διαφθοράς, χωρίς να κάνει καμία αναφορά στο τουριστικό σχέδιο του Κούσνερ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
Αλβανία: Διαδηλωτές γκρέμισαν τους φράχτες στο εργοτάξιο στο υπό κατασκευή θέρετρο του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ
Οι Αλβανοί διαμαρτύρονται εδώ και εβδομάδες κατά ενός σχεδιαζόμενου πολυτελούς θέρετρου που υποστηρίζεται από μια εταιρεία που συνδέεται με τον Τζάρεντ Κούσνερ
Protesters who say their land has been taken unjustly, tear down the fence where a tourist resort is to be built by the Adriatic coast, in Rrjoll, near Shkodra, Albania, June 13, 2026. REUTERS/Florion Goga