Κόσμος

Ικανοποίηση ΗΠΑ για το εμπάργκο στη Συρία

Το εμπάργκο που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση στις εισαγωγές πετρελαίου από τη Συρία θα έχει "άμεση επίπτωση" στην ικανότητα του καθεστώτος να χρηματοδοτεί την καταστολή των διαδηλώσεων, εκτίμησε σήμερα η αμερικανική κυβέρνηση.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Οι πωλήσεις πετρελαίου είναι μια πολύ κρίσιμη πηγή εισοδήματος και ξένου συναλλάγματος για το καθεστώς Άσαντ”, παρατηρεί η Βικτόρια Νάλαντ, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σε ένα μήνυμα στο οποίο εκφράζει τη χαρά της για την απόφαση της ΕΕ.

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι διεθνείς εταίροι τους”, υποσχέθηκε σήμερα επίσης η Νάλαντ, “θα συνεχίσουν να αυξάνουν την πολιτική και οικονομική πίεση, προκειμένου να αναγκάσουν τον πρόεδρο (Μπασάρ) αλ-Άσαντ να εγκαταλείψει την εξουσία, και προκειμένου να επιτραπεί στο συριακό λαό να οδηγήσει μια ειρηνική, δημοκρατική και ανοικτή σε όλους τους Σύρους μετάβαση”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα