Κόσμος

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Φόρτιση εν κινήσει χωρίς καλώδια δοκιμάζει εταιρεία στη Βρετανία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Έναν νέο τρόπο φόρτισης στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δοκιμάζει μια εταιρεία με έδρα στη Βρετανία, η οποία ξεκίνησε δοκιμές με επαγωγικούς φορτιστές που είναι τοποθετημένοι σε οδόστρωμα και το οποίο μπορεί να τα φορτίζει ασύρματα αλλά παράλληλα θα μπορεί να λειτουργεί και ως φορτιστής σε θέση πάρκινγκ όπου ο οδηγός δεν θα χρειάζεται να χρησιμοποιήσει καλώδια.

Η δοκιμή του νέου τρόπου φόρτισης γίνεται με στόλο δέκα Renault Zoe που φέρουν ειδικό κιτ το οποίο μπορεί να φορτίζει την μπαταρία καθώς το αυτοκίνητο βρίσκεται σε κίνηση ή είναι σταθμευμένο.

Στις δοκιμές μετέχει η εταιρεία φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων Char.gy η οποία, μεταξύ άλλων, ανέπτυξε την τεχνολογία pad, η οποία είναι ικανή να φορτίζει ένα αυτοκίνητο καθώς αυτό βρίσκεται σε κίνηση.

Ουσιαστικά οι εταιρείες θέλουν να δώσουν λύση σε όλους όσους θέλουν να έχουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο και δεν έχουν μέρος για να το φορτίζουν ή αυτούς που, ενώ το κυκλοφορούν, θέλουν να έχουν την ασφάλεια μιας φορτισμένης μπαταρίας.

Επίσης η επιλογή περιλαμβάνει και φόρτιση σε θέσεις πάρκινγκ χωρίς καλώδια φόρτισης, κάτι που σημαίνει ότι δυνητικά δεν είναι επικίνδυνο για άλλους χρήστες του δρόμου ή του πεζοδρομίου.

Η εταιρεία λέει ότι τα πρώτα αποτελέσματα της νέας τεχνολογίας, η οποία λειτουργεί μέσω μιας ηλεκτρικής επαγωγικής βάσης φόρτισης που είναι εγκατεστημένη στο έδαφος, είναι ενθαρρυντικά. Τα μαξιλαράκια- φορτιστές έχουν αναπτυχθεί από το Πανεπιστήμιο του Warwick και από την εξειδικευμένη εταιρεία στην ασύρματη φόρτιση IPT Technology, χρησιμοποιώντας παρόμοια τεχνολογία με αυτήν που σήμερα χρησιμοποιείται για να φορτίζονται ορισμένα ηλεκτρικά λεωφορεία.

Στις δοκιμές χρησιμοποιούνται 10 Renault Zoe ιδιοκτησίας εταιρείας ενοικιάσεων και ενοικιάζονται στο κοινό έναντι μικρής αμοιβής για τη χρήση τους. Η πρώτη δοκιμή πραγματοποιείται αυτήν τη στιγμή στο Marlow στο Buckinghamshire, όπου έχει τοποθετηθεί ένας φορτιστής σε ειδικό χώρο στάθμευσης, ενώ πολύ σύντομα θα ακολουθήσουν άλλες εννέα τοποθεσίες γύρω από το Buckinghamshire.

Ήδη τα πρώτα δείγματα της έρευνας έχουν συγκεντρωθεί και αναλύονται από καθηγητές και φοιτητές του Open University. Βάσει των σχολίων που θα γίνουν από τους χρήστες, θα αποφασιστεί αν θα πρέπει να υπάρξουν βελτιώσεις στο εγχείρημα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φλέγεται η Γαλλία από τις μαθητικές διαδηλώσεις - Τραυματίες και περισσότερες από 440 συλλήψεις
Η κυβέρνηση έχει χαρακτηρίσει ανεύθυνες τις διαδηλώσεις αλλά λέει ότι θα πρέπει να αναγνωριστούν και να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
REUTERS
Flydubai: Viral η νοσοκόμα από τη Σαουδική Αραβία που βοηθάει επιβάτες της πτήσης, που ήταν γεμάτη με Ισραηλινούς – «Η ιατρική δεν γνωρίζει ούτε εθνικότητα ούτε πολιτική»
Το σουνιτικό βασίλειο απλά εκπλήρωσε τις «διεθνείς υποχρεώσεις» του, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο σαουδαραβική πηγή - Τα σχόλια στο Χ πήραν «φωτιά»
Flydubai: Viral η νοσοκόμα από τη Σαουδική Αραβία που βοηθάει επιβάτες της πτήσης, που ήταν γεμάτη με Ισραηλινούς – «Η ιατρική δεν γνωρίζει ούτε εθνικότητα ούτε πολιτική»
Πανεπιστήμιο Κορνέλ: Πώς η υπόθεση βιασμού θα μπορούσε να αναμορφώσει τη νομοθεσία της πολιτείας της Νέας Υόρκης
Η νομοθεσία αυτή «λέει ότι αν κάποιος δέχθηκε σεξουαλική επίθεση επειδή κατανάλωσε ναρκωτικά ή είναι μεθυσμένος, τότε φταίει», σχολίασε ο αντιπρόεδρος της ΜΚΟ Rape, Abuse and Incest National Network
Το Πανεπιστήμιο Κορνέλ