Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ηλεκτρονικός πόλεμος Ερντογάν! Χάκαραν δεκάδες λογαριασμούς στο twitter με hastag “Ναζί Γερμανία” και “Ναζί Ολλανδία”

Φωτογραφία ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτογραφία ΑΠΕ - ΜΠΕ

– Το σύμβολο της σβάστικας σε όλους τους λογαριασμούς που δέχτηκαν κυβερνοεπίθεση έβαλαν οι υποστηρικτές του Ερντογάν
– Είναι το νέο… επεισόδιο στον “πόλεμο” που έχει κηρύξει ο Τούρκος πρόεδρος
– Επιθέσεις στους λογαριασμούς της Διεθνούς Αμνηστίας, του Forbes, της Μπορούσια Ντόρμουντ, του Αλέν Ζιπέ, της Unicef USA και πολλών άλλων
– “Θα σας δούμε στις 16 Απριλίου” το μήνυμα των χάκερ!
– Τότε διεξάγεται το δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση στην Τουρκία

Ήταν θέμα χρόνου να γίνει μια τέτοια επίθεση, μετά την άγρια κόντρα και τους βαρύτατους χαρακτηρισμούς που εξαπολύει καθημερινά ο Ερντογάν κατά της Γερμανίας και την Ολλανδίας. Υποστηρικτές του Τούρκου προέδρου χάκαραν πολλούς λογαριασμούς διεθνών οργανισμών και ΜΜΕ στο twitter.

Η επίθεση έγινε μέσω της εταιρεία Twitter Counter, η οποία προσφέρει στατιστικά στοιχεία στο Twitter. Και αξίζει να σημειωθεί πως η εταιρία η οποία δέχτηκε αρχικά την κυβερνοεπίθεση έχει έδρα την Ολλανδία…

Την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η εκλογική διαδικασία στην Ολλανδία, η πρώτη από τις τρεις κρίσιμες που θα ζήσει η Ευρώπη τους επόμενους μήνες, υποστηρικτές του Ερντογάν χάκαραν δεκάδες λογαριασμούς στο twitter, βάζοντας το σύμβολο της σβάστικας και κατηγορώντας Γερμανούς και Ολλανδούς ως ναζί!

Ανάμεσα στους λογαριασμούς που δέχτηκαν την κυβερνοεπιθέσεις από ομάδα χάκερ που στηρίζει τον Ερντογάν και την τουρκική κυβέρνηση, σύμφωνα με το Bloomberg, είναι οι λογαριασμοί στο twitter της Διεθνούς Αμνηστίας, της Unicef USA, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του υπουργείου Υγείας της Βρετανίας, του υπουργείου Οικονομικών της Γαλλίας, του Reuters στην Ιαπωνία, του Forbes, του BBC Βόρειας Αμερικής.

Όλα τα μηνύματα ξεκινούν με το σύμβολο της σβάστικας και έχουν ως hashtag τις λέξεις “ΝαζίΓερμανία” και “ΝαζίΟλλανδία”, τις δυο χώρες που έχει βάλει στο στόχαστρό του τις τελευταίες μέρες ο Ερντογάν. «Θα σας δούμε στις 16 Απριλίου» έγραψαν οι χάκερς, αναφερόμενοι στην ημερομηνία διεξαγωγής του τουρκικού δημοψηφίσματος.

Όλα τα μηνύματα είναι γραμμένα στα τουρκικά και πολλά συνοδεύονται από ένα video για τον Ερντογάν, ενώ αναφέρουν πως η επίθεση είναι ένα “μικρό οθωμανικό χαστούκι”.

Η Μπορούσια Ντόρντμουντ και ο BBC Βόρειας Αμερικής, αφού κατέβασαν τα tweets, ευχαρίστησαν όσους τους… ειδοποίησαν και ενημέρωσαν πως διόρθωσαν το πρόβλημα.

Το Twitter δεν μπορούσε παρά να επιβεβαιώσει ότι πολλοί λογαριασμοί χρηστών του, ιδιωτικοί και μη, δέχθηκαν κυβερνοεπίθεση με την ανάρτηση μηνυμάτων στα τουρκικά και διευκρίνισε ότι το πρόβλημα προήλθε από μια «τρίτη εφαρμογή».

«Γνωρίζουμε ότι υπήρξαν το πρωί προβλήματα σε πολλούς λογαριασμούς (…) Εντοπίσαμε γρήγορα την πηγή, η οποία περιορίζεται σε μια τρίτη εφαρμογή. Αναστείλαμε αμέσως τα δικαιώματά της», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Από την πλευρά της η εν λόγω εφαρμογή, το Twitter Counter, ξεκίνησε έρευνα για την κυβερνοπειρατεία που υπέστη και η οποία επέτρεψε την υποκλοπή πολλών λογαριασμών Twitter, όπως δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της Ομέρ Γκινόρ. «Ξεκινήσαμε έρευνα για το θέμα (…) Έχουμε ήδη λάβει μέτρα για να περιοριστούν τέτοιου είδους κυβερνοπειρατείες εναντίον λογαριασμών των χρηστών μας», διευκρίνισε ο ίδιος.

Η εταιρεία Twitter Counter προσφέρει στατιστικά στοιχεία στο Twitter. Πρόκειται για μια εταιρεία με έδρα την Ολλανδία, η οποία διευκρίνισε ότι δεν διατηρεί τους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών του Twitter ούτε τα στοιχεία των τραπεζικών τους καρτών.

Με πληροφορίες από rt.com

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε