Κόσμος

Ίλιγγος! Πάνω από 517.000 οι νεκροί από κορονοϊό παγκοσμίως και σχεδόν 10,77 εκατομμύρια κρούσματα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η πανδημία του νέου κορονοϊού έχει προκαλέσει τουλάχιστον 517.416 θανάτους παγκοσμίως από τότε που η Κίνα ανακοίνωσε επισήμως την εμφάνιση της ασθένειας τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τον απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου, που βασίζεται σε επίσημες πηγές, σήμερα στις 22.00 ώρα Ελλάδας.

Περισσότερα από 10.769.890 κρούσματα της Covid-19 έχουν διαγνωστεί επισήμως σε 196 χώρες και εδάφη από την έναρξη της επιδημίας. Τουλάχιστον 5.454.100 άνθρωποι θεωρείται ότι έχουν αποθεραπευτεί.

Ο αριθμός αυτός των διαγνωσμένων κρουσμάτων δεν αντανακλά παρά ένα κλάσμα του πραγματικού αριθμού των μολύνσεων. Ορισμένες χώρες κάνουν διαγνωστικά τεστ μόνο στα βαριά περιστατικά, άλλες χρησιμοποιούν τα τεστ κατά προτεραιότητα για την ιχνηλάτηση, ενώ ένας αριθμός φτωχών χωρών διαθέτει περιορισμένες δυνατότητες ανίχνευσης.

Σε σύγκριση με τον χθεσινό απολογισμό, καταγράφηκαν σε όλον τον κόσμο 4.735 νέοι θάνατοι και 193.254 5.354 νέα κρούσματα. Οι χώρες όπου αναφέρθηκαν οι περισσότεροι θάνατοι μέσα σε ένα 24ωρο είναι η Βραζιλία (1.038), το Μεξικό (741) και οι ΗΠΑ (740).

Κορονοϊός… εφιάλτης στις ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ, που κατέγραψαν τον πρώτο τους θάνατο από κορονοϊό στις αρχές Φεβρουαρίου, είναι η πλέον πληγείσα χώρα τόσο σε αριθμό νεκρών όσο και κρουσμάτων, με 128.421 θανάτους και 2.713.195 κρούσματα. Τουλάχιστον 729.994 άνθρωποι έχουν αποθεραπευτεί.

Μετά τις ΗΠΑ, η πλέον πληγείσα χώρα είναι η Βραζιλία με 60.632 νεκρούς και 1.448.753 κρούσματα, η Βρετανία με 43.906 νεκρούς (313.483 κρούσματα), η Ιταλία με 34.818 νεκρούς (240.961 κρούσματα) και η Γαλλία με (29.875 νεκρούς (202.785 κρούσματα).

Click4more: «Γονατίζει» την Φλόριντα ο κορονοϊός! Πάνω από 10.000 κρούσματα σε μια ημέρα

Μεταξύ των χωρών που έχουν πληγεί πολύ σκληρά, το Βέλγιο θρηνεί τους περισσότερους νεκρούς σε σύγκριση με τον πληθυσμό του, με 84 θανάτους ανά 100.00 κατοίκους, ακολουθούν η Βρετανία (65), η Ισπανία (61), η Ιταλία (58) και η Σουηδία (54).

Η Κίνα (χωρίς το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο) μετρά επισήμως 83.537 κρούσματα (3 νέα μεταξύ Τετάρτης και Πέμπτης) και 4.634 θανάτους (κανέναν νέο) και 78.479 ανθρώπους που αποθεραπεύτηκαν.

Η Ευρώπη έχει καταγράψει 197.991 θανάτους και 2.709.250 κρούσματα, οι ΗΠΑ και ο Καναδάς 137.102 θανάτους (2.817.838 κρούσματα), η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική 119.171 θανάτους (2.665.100 κρούσματα), η Ασία 35.804 θανάτους (1.363.670 κρούσματα), η Μέση Ανατολή 16.801 νεκρούς (782.654 κρούσματα), η Αφρική 10.414 νεκρούς (421.862 κρούσματα), η Ωκεανία 133 νεκρούς (9.519 κρούσματα).

Ο απολογισμός αυτός συντάχθηκε από δεδομένα που συνέλεξαν τα γραφεία του Γαλλικού Πρακτορείου από τις αρμόδιες εθνικές αρχές και πληροφορίες από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ιαπωνία: Αμερικανός πεζοναύτης κατηγορείται για την δολοφονία 39χρονης στην Οκινάουα – Διαδηλώσεις στο Τόκιο
20χρονος υποδεκανέας Ντέβιν Τζέικομπ Μπάλαρντ, φέρεται να σκότωσε την Άννα Γιαγκί σε ξενοδοχείο στη Νάχα - Διαδηλωτές καταγγέλλουν εγκλήματα Αμερικανών στρατιωτικών στη χώρα
Ιαπωνία
Bloomberg: Στον «πάγο» από το Eurogroup το αίτημα Ελλάδας και Ιταλίας για επέκταση της δημοσιονομικής ευελιξίας λόγω της ενεργειακής κρίσης
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών, Βάλντις Ντομπρόβσκις ζητά δημοσιονομική σύνεση: «Θα εξετάσουμε πιο διεξοδικά τα αιτήματα Ελλάδας και Ιταλίας για μεγαλύτερη ευελιξία»
Ο Βάλντις Ντομπρόβσκις, Επίτροπος της ΕΕ για την Οικονομία και την Παραγωγικότητα, ο Κυριάκος Πιερρακάκης, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Έλληνας Υπουργός Οικονομικών, και ο Πιερ Γκραμένα, Διευθύνων Σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), μιλούν σε κοινή συνέντευξη Τύπου μετά από συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο 10
Ένας «παλιός φίλος», μια σόμπα και ένα σαμοβάρι: Η φωτογραφία από τα γενέθλια του Πούτιν με τον πρώην Γερμανό καγκελάριο, Σρέντερ
Ο Πούτιν γιόρτασε τα γενέθλιά του με τον Γκέρχαρντ Σρέντερ στην κατοικία του στη Μόσχα, ο πρώην καγκελάριος έφτασε στη Ρωσία για δουλειές που σχετίζονται με την αλυσίδα Globus
Πηγή φωτογραφιών: AFP
Ουκρανία: Στις ΗΠΑ οι διαπραγματευτές του Ζελένσκι για συνομιλίες με τους απεσταλμένους Τραμπ – Στόχος ο τερματισμός του πολέμου με τη Ρωσία
Διήμερες επαφές στο Μαϊάμι, την ώρα που η Μόσχα απορρίπτει την πρόταση για εκεχειρία στον ενεργειακό τομέα και στη θάλασσα
Βολοντίμιρ Ζελένσκι