Κόσμος

Ιμαλάια: Αγνοούνται 8 ορειβάτες στην κορυφή του κόσμου – Φόβοι ότι τους χτύπησε χιονοστιβάδα!

Δεκάδες διασώστες συμμετέχουν στις έρευνες, για τον εντοπισμό 8 ορειβατών που αγνοούνται στα Ιμαλάια. Υπάρχουν φόβοι ότι τους χτύπησε χιονοστιβάδα!
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πρόκειται για τέσσερις Βρετανούς, δύο Αμερικανούς, έναν Αυστραλό και έναν Ινδό που επρόκειτο να αναρριχηθούν στην ανατολική κορυφογραμμή του Νάντα Ντεβί στα Ιμαλάια, κοντά στην Κίνα, και να επιστρέψουν στον καταυλισμό βάσης στις 26 Μαΐου.

Όμως, η ομάδα, υπό τον Βρετανό Μάρτιν Μόραν, ο οποίος έχει ήδη ανέβει με επιτυχία το βουνό πολλές φορές, δεν έδωσε σημάδια ζωής στον καταυλισμό Μουνσιγιάρι, στο ινδικό κρατίδιο Ουταραχάντ, αφού ξεκίνησαν την αναρρίχησή τους στις 13 Μαΐου.

“Έχουμε κινητοποιήσει δυνάμεις για να τους εντοπίσουμε, καθώς δεν επέστρεψαν στον καταυλισμό (την προβλεπόμενη ημερομηνία της 26ης Μαΐου), όμως η κακοκαιρία επιβραδύνει τις επιχειρήσεις” είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Βιγάι Κουμάρ Τζογκντάντε, αξιωματούχος της περιοχής.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις και οι χιονοπτώσεις, που διήρκησαν μία εβδομάδα, καθιστούν δύσκολες τις έρευνες από εναέρια μέσα, επισήμανε ο ίδιος.

Εκατοντάδες ορειβάτες έρχονται από κάθε γωνιά του κόσμου στην Ινδία κάθε χρόνο για να επιχειρήσουν να ανέβουν στις κορυφές της οροσειράς των Ιμαλαΐων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν – Τραμπ για διμερείς σχέσεις, περιφερειακές εξελίξεις και προετοιμασία της συνόδου του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα
Κατά την τηλεφωνική συνομιλία, ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε επίσης συλλυπητήρια στον Ντόναλντ Τραμπ για την επίθεση που σημειώθηκε σε τζαμί στο πόλη Σαν Ντιέγκο
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, και ο Τούρκος προέδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν