Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ημέρα της Μαρμότας: Ακόμη 6 εβδομάδες χειμώνα προέβλεψε ο Φιλ του Πανκσατόνεϊ

Ημέρα της Μαρμότας: Ακόμη 6 εβδομάδες χειμώνα προέβλεψε ο Φιλ του Πανκσατόνεϊ
Φωτογραφία Reuters

Άλλες 6 εβδομάδες χειμώνα προέβλεψε σήμερα Πέμπτη (2.2.2023) η διάσημη μαρμότα του Πανκσατόνεϊ, ο Punxsutawney Phil, ο οποίος πήρε το όνομά του από την πόλη στα δυτικά της Πενσιλβάνια, εκεί όπου πραγματοποιείται κάθε χρόνο ο εορτασμός για την Ημέρα της Μαρμότας.

Σύμφωνα με τον λαϊκό θρύλο, η Ημέρα της Μαρμότας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Φεβρουαρίου και ο «στενός κύκλος» του Punxsutawney Phil καλεί το τρωκτικό από το δέντρο που ζει στην πόλη της Πενσιλβάνια ώστε να μάθει αν έχει δει τη σκιά του και αν θα έχουμε χειμώνα για πολύ καιρό.

Εφόσον την έχει δει, τότε θα έχουμε άλλες έξι εβδομάδες χειμώνα, όμως αν δεν το κάνει, τότε η άνοιξη αναμένεται να έρθει νωρίτερα από το αναμενόμενο. Φέτος, ο Punxsutawney Phil είδε τη σκιά του, όπως ανακοίνωσαν τα μέλη του «στενού κύκλου» του Gobbler’s Knob.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο Πανκσατόνεϊ για την Ημέρα της Μαρμότας. Τα μέλη του «στενού κύκλου» είναι τοπικοί αξιωματούχοι, οι οποίοι μεριμνούν για τη διοργάνωση της γιορτής όπως και για τη σίτιση, προστασία και στέγη του Punxsutawney Phil. 

Στη γιορτή συγκεντρώνονται χιλιάδες κάθε χρόνο, ιδιαίτερα μετά την ομώνυμη ταινία του 1993 με πρωταγωνιστή τον Μπιλ Μάρεϊ. Φέτος, φαίνεται πως η πρόβλεψη της μαρμότας θα «πέσει μέσα» αφού οι περισσότερες περιοχές των ΗΠΑ αντιμετωπίζουν εδώ και πολύ καιρό κακοκαιρία με χιόνι, χιονόνερο, χαλάζι και ισχυρούς ανέμους.

Σημειώνεται, επίσης, ότι το Punxsutawney Phil είναι το όνομα που δίνεται σε κάθε μαρμότα που… αναλαμβάνει κάθε χρόνο να δώσει πρόβλεψη για τον χειμώνα. Σύμφωνα με τον Guardian, ο Punxsutawney Phil έχει προβλέψει σωστά την πορεία του χειμώνα περισσότερες από 100 φορές από το 1887 μέχρι σήμερα, καθώς για μια δεκαετία δεν είχαν κρατηθεί αρχεία.

Με πληροφορίες από Guardian / Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις