Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Ημέρα της Μητέρας 2017: Η πιο δύσκολη δουλειά! [vid]

Ημέρα της Μητέρας 2017: Η πιο δύσκολη δουλειά! [vid]

Σήμερα, 14 Μαϊου, είναι η Ημέρα της Μητέρας 2017. Χωρίς ωράρια και διαλείμματα… η πιο σημαντική δουλειά είναι και η πιο δύσκολη του κόσμου και δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή από την Ημέρα της Μητέρας για να αναγνωριστεί το έργο της.

Ημέρα της Μητέρας 2017 – Ειδήσεις. Σήμερα, 14 Μαϊου 2017, είναι η Γιορτή της Μητέρας 2017. Η γιορτή των μαμάδων του κόσμου είναι κινητή και γιορτάζεται κάθε χρόνο τη δεύτερη Κυριακή Μαϊου. O εορτασμός της Γιορτής της Μητέρας καθιερώθηκε κατά τον 20ο αιώνα. Η ιδέα για τον εορτασμό ανήκει στην ακτιβίστρια Άννα Μαρία Τζάρβις (1864-1948) που πρότεινε να καθιερωθεί μια ιδιαίτερη ημέρα προς τιμή της μητέρας.

Διαβάστε τα πάντα για τη Γιορτή της Μητέρας 2017.

Στις αρχές  του 1914, όταν ο τότε αμερικανός πρόεδρος Γούντροου Γουίλσον υπέγραψε απόφαση με την οποία η Γιορτή της Μητέρας 2017 καθιερωνόταν ως εθνική εορτή τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου. Ο εορτασμός επεκτάθηκε σταδιακά την ίδια ημερομηνία και σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Στην Ελλάδα η Ημέρα της μητέρας αρχικά συνδέθηκε με την εορτή της Υπαπαντής στις 2 Φεβρουαρίου. Σταδιακά όμως επικράτησε ο εορτασμός τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου.

Με ένα πολύ έξυπνο concept συνέντευξης για δουλειά αναγνώρισαν με μία καμπάνια τους στη Mullen το δύσκολο έργο μιας μητέρας. Αφού είχαν βάλει μια αγγελία για τη θέση “Director of Operations” σε μια εταιρεία που ονόμασαν Rehtom Inc., οι απαιτήσεις ακούστηκαν βάναυσες σε όλους τους υποψηφίους.

* Να είσαι συνεχώς όρθιος
* Να ξεπερνάς τα όριά σου
* Να δουλεύεις από 135 μέχρι και απεριόριστες ώρες την εβδομάδα
* Να έχεις πτυχίο σε ιατρική, οικονομικά και μαγειρική
* Να μην παίρνεις άδεια για διακοπές
* Να δουλεύεις ακόμα περισσότερο στις γιορτές και τις περιόδους διακοπών
* Να μην έχεις χρόνο για ύπνο
* Ο μισθός να είναι μηδενικός!

Μόνο 24 άνθρωποι έκαναν αίτηση και πέρασαν από συνέντευξη για να καταλήξουν, όταν τους είπαν ποιος διαθέτει τα απαραίτητα προσόντα, να ευχαριστήσουν τις μητέρες τους για όσα τους έχουν προσφέρει.

Γιορτή της Μητέρας 2017: Η απίστευτη ιστορία πίσω από τη Γιορτή της Μητέρας

Η Γιορτή της Μητέρας θεωρείται ένας καλός λόγος για εκδηλώσεις ειλικρίνειας για την αγάπη και την εκτίμηση που τρέφουμε προς το πρόσωπο που μας έφερε στη ζωή. Η συγκεκριμένη ημέρα ωστόσο σύμφωνα με το National Geographic, έχει πιο μελαγχολικές ρίζες.

Η Γιορτή της Μητέρας, ξεκίνησε ως ημέρα μνήμης και πένθους των γυναικών που είχαν χάσει τα παιδιά τους, και γενναίους στρατιώτες στον πόλεμο, υπενθυμίζοντας ότι ο αγώνας μέχρι την ειρήνη είναι μακρύς. Όταν η επέτειος άρχισε να εμπορευματοποιείται, η μεγαλύτερη υποστηρίκτρια της ιδέας, Anna Jarvis εναντιώθηκε με όλα τα μέσα, καταλήγοντας να πεθάνει μόνη και χωρίς χρήματα σε ένα σανατόριο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε