Δευτέρα, 6 Μαΐ
23oC Αθήνα

Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου: Χρόνια πολλά από τη Google

Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου: Χρόνια πολλά από τη Google

H Google αφιερώνει το σημερινό της Doodle στους ερωτευμένους όλου του κόσμου.

Η Google, όπως άλλωστε το συνηθίζει, άλλαξε και σήμερα την κεντρική της σελίδα, αφιερώνοντας το Doodle στα ερωτυεμένα ζευγάρια όλου του κόσμου, τιμώντας τον Άγιο Βαλεντίνο.
Σήμερα, την ημέρα των ερωτευμένων, η Google μας… βοηθάει να φτιάξουμε τα σοκολατάκια του έρωτα.
Επισκεφτείτε κι εσείς τη σελίδα, φτιάξτε τα δικά σας σοκολατάκια και… αφιερώστε τα στον αγαπημένο ή την αγαπημένη σας.

Τη σημασία που έχει σήμερα, η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, σύμφωνα με όσα είναι γνωστά, την απέκτησε περίπου τον 14ο αιώνα. Η πρώτη γραπτή αναφορά υπάρχει στο ποίημα Το Κοινοβούλιο των Πτηνών του Τζέφρι Τσόσερ, το έτος το 1382. 
Στις αρχές του 17ου αιώνα η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ως Γιορτή των Ερωτευμένων πρέπει να ήταν αρκετά γνωστή στην Αγγλία, αν λάβουμε υπόψη μας και τη σχετική αναφορά στον Άμλετ του Σέξπιρ.
Τα τελευταία χρόνια η εμπορευματοποίηση της συγκεκριμένης γιορτής έφτασε στο κατακόρυφο, καθώς μετά τις κάρτες, τις ηλεκτρονικές κάρτες μέσω Ίντερνετ (e-cards), τα λουλούδια και τα σοκολατάκια, σειρά πήρε και η βιομηχανία των κοσμημάτων. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, ο τζίρος ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες ξεπέρασε το 2010 τα 15 δισεκατομμύρια δολάρια, το ισόποσο του ΑΕΠ της Μποτσουάνα.

Διαβάστε επίσης:

Πέντε λόγοι υγείας για να γιορτάσετε τον Άγιο Βαλεντίνο!

Υποβρύχιο για… εραστές!

Με τον Πάπα Φραγκίσκο θα γιορτάσουν φέτος τον Άγιο Βαλεντίνο οι ερωτευμένοι

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε