Κόσμος

Ινδία: Απελευθέρωσαν τους βιαστές της – «Μου κατέστρεψαν την πίστη μου στη δικαιοσύνη»

Μια μουσουλμάνα Ινδή είχε πέσει θύμα ομαδικού βιασμού στη διάρκεια των διακοινοτικών συγκρούσεων το 2002 στο δυτικό κρατίδιο Γκουτζαράτ. Σήμερα (18.08.2022), «παρέλυσε» μαθαίνοντας ότι οι άνδρες που της επιτέθηκαν αφέθηκαν ελεύθεροι. 

Η Ινδή Μπιλκίς Μπανόν, που ήταν έγκυος όταν έπεσε θύμα βιασμού, έχασε επτά μέλη της οικογένειάς της, ανάμεσά τους και το τρίχρονο κοριτσάκι της, τα οποία δολοφονήθηκαν από μια ομάδα ινδουιστών το 2002 στο Γκουτζαράτ.

Ένδεκα άνδρες, που είχαν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τα γεγονότα αυτά, αφέθηκαν ελεύθεροι αφού εξέτισαν ποινή 14 ετών. Σε ανακοίνωσή της, που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες Τετάρτη από τον δικηγόρο της, η Μπανόν δήλωσε ότι «δεν έχει λόγια». «Νιώθω ακόμη ότι έχω παραλύσει», πρόσθεσε.

«Εμπιστευόμουν τους υψηλούς θεσμούς της χώρας μας. Εμπιστευόμουν το σύστημα και σιγά σιγά μάθαινα να ζω με το τραύμα μου», εξήγησε.

«Η απελευθέρωση αυτών των καταδικασμένων μου στέρησε την ηρεμία και κατέστρεψε την πίστη μου στη δικαιοσύνη. Η οδύνη και η κλονισμένη πίστη μου δεν επηρεάζουν μόνο εμένα αλλά κάθε γυναίκα που δίνει μάχη για να δικαιωθεί στα δικαστήρια», πρόσθεσε.

«Η απελευθέρωση των 11 καταδικασμένων αποφασίστηκε αφού ελήφθησαν υπόψη διάφοροι παράγοντες, όπως η διάρκεια της ισόβιας κάθειρξης στην Ινδία, που σε γενικές γραμμές είναι 14 χρόνια ή περισσότερο, η ηλικία, η συμπεριφορά των ατόμων κτλ», δήλωσε αξιωματούχος του κρατιδίου Ραζ Κούμαρ, όπως έγραψε η εφημερίδα Hindustan Times.

Στο Νέο Δελχί, για συμπαράσταση στην κοπέλα οργανώθηκε σήμερα μικρή διαδήλωση κατά της απελευθέρωσης των ανδρών αυτών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονίζει η τραγική ιστορία του 15χρονου που πέθανε από σκληρά challenges στο ίντερνετ: «Τον βασάνιζαν για 50 ημέρες» λέει ο πατέρας του
Ο 15χρονος πέθανε λόγω του blackout challenge, δηλαδή ασφυξίας στον εαυτό του για να νιώσει μία σύντομη ζάλη - «Αν ήξερα όλα αυτά που ξέρω σήμερα, ο Χριστόφορός μου θα ήταν παρών» λέει ο πατέρας του παιδιού
15χρονος
Το Μ. Σάββατο οι συζητήσεις ΗΠΑ και Ιράν για την εκεχειρία – «Ο πόλεμος δεν τελείωσε, το δάχτυλο είναι στη σκανδάλη» λέει ο Νετανιάχου
Η Τεχεράνη κατηγορεί τους εχθρούς της για παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός μετά από αναχαίτιση «εχθρικού» drone - 89 νεκροί και 100 τραυματίες στον Λίβανο
Λίβανος
14
Ασίμ Μουνίρ: Πώς ο «αγαπημένος στρατάρχης» του Τραμπ τον έσωσε από το χείλος του γκρεμού την τελευταία στιγμή
Ο αρχηγός του στρατού του Πακιστάν έχει αναδειχθεί σε έναν απρόσμενο «παγκόσμιο ειρηνοποιό», μεσολαβώντας για την επίτευξη μιας εύθραυστης εκεχειρίας μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
Ο Ασίμ Μουνίρ