Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ινδία: Η 2η μεγαλύτερη πόλη στον κόσμο σε καραντίνα λόγω κορονοϊού

Ινδία: Η 2η μεγαλύτερη πόλη στον κόσμο σε καραντίνα λόγω κορονοϊού
Reuters

Η Ινδία επαναφέρει το lockdown προκειμένου να μπει φρένο στην εξάπλωση του Covid – 19. Ο λόγος για την πόλη Μπανγκαλόρ των 13 εκατομμυρίων ανθρώπων, τη δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο.

Η πόλη Μπανγκαλόρ στη νότια Ινδία μπαίνει από το βράδυ της 14ης Ιουλίου ξανά σε καραντίνα διάρκειας σχεδόν 10 ημερών, σε μία προσπάθεια να ανακοπεί η εξάπλωση του νέου κορονοϊού.

Αφού επέβαλε ένα “άγριο” lockdown σε εθνική κλίμακα στα τέλη Μαρτίου, η Ινδία ήρε τα μέτρα περιορισμού στις αρχές Ιουνίου, όμως, τα νέα τοπικά lockdown πολλαπλασιάζονται σε όλη τη χώρα της νότιας Ασίας, όπου η επιδημία εξακολουθεί να μαίνεται.

Η δεύτερη πιο πολυπληθής χώρα στον κόσμο καταμετρά μέχρι σήμερα 23.727 θανάτους για 906.752 δηλωμένα κρούσματα της ασθένειας Covid – 19, αριθμοί που αυξάνονται γρήγορα. Οι ειδικοί εκτιμούν πως δεν έχει ακόμη φτάσει η κορύφωση της επιδημίας.

Ινδία: Κορονοϊός χωρίς χαλινάρι

Η Μουμπάι και το Νέο Δελχί ήταν μέχρι τώρα οι πληγείσες από την πανδημία περιοχές, όμως η Μπανγκαλόρ, έδρα ινδικών επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας, αναδύεται ως μια νέα εστία του ιού, με 19.702 επιβεβαιωμένα κρούσματα μέχρι την 13η Ιουλίου.

Η τοπική κυβέρνηση επέβαλε νέο lockdown στην πόλη και σε γειτονικούς τομείς. Τα μέτρα περιορισμού θα διατηρηθούν μέχρι το πρωί της 23ης Ιουλίου.

Η κυκλοφορία των δημόσιων μέσων μεταφοράς θα ανασταλεί και μόνο οι βασικές υπηρεσίες και τα καταστήματα ειδών πρώτης ανάγκης θα μπορούν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους.

Νέο lockdown ισχύει επίσης στην πόλη Πούνε (Μαχαράστρα, δυτικά). Πολλά κρατίδια, μεταξύ των οποίων τα Ούταρ Πραντές, Ταμίλ Ναντού, Κεράλα και Άσαμ, ανακοίνωσαν τις τελευταίες ημέρες επιπλέον περιορισμούς προκειμένου να ανακόψουν την εξάπλωση του ιού.

Στο μεταξύ, σε μια σπάνια αχτίδα ελπίδας, η πρωτεύουσα Νέο Δελχί, όπου η δραστηριότητα έχει επανέλθει περίπου σε κανονικά επίπεδα, κατέγραψε ‘μόνο’ 1.246 νέα κρούσματα την 13η Ιουλίου, τον πιο χαμηλό ημερήσιο απολογισμό της εδώ και 35 ημέρες.

Μπροστά σε αυτή τη βελτίωση η μεγαλούπολη των 20 εκατομμυρίων κατοίκων, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν κορεσμό των νοσοκομείων της, ανέστειλε προς το παρόν το σχέδιό της να μετατρέψει αθλητικά στάδια σε κέντρα απομόνωσης για τους ασθενείς με Covid – 19.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις