Κόσμος

Ινδία: Κέικ μήκους 6,5 χιλιομέτρων παρασκεύασαν 1.500 σεφ και ζαχαροπλάστες!

Εκατοντάδες Ινδοί ζαχαροπλάστες και σεφ εργάστηκαν ακατάπαυστα για να δημιουργήσουν το μακρύτερο κέικ στον κόσμο για να... "σπάσουν" το ρεκόρ Κινέζων συναδέλφων τους.

Το κέικ από βανίλια, που εκτείνεται σε χιλιάδες ενωμένα τραπέζια, στον χώρο ενός φεστιβάλ και στους γειτονικούς δρόμους της πόλης Τρισούρ, στην Κεράλα, ζυγίζει περίπου 27.000 κιλά. Μόνο η ζάχαρη και το αλεύρι που χρησιμοποιήθηκαν έφτασαν τα 12.000 κιλά.

Στην παρασκευή του συμμετείχαν σχεδόν 1.500 ζαχαροπλάστες και μάγειροι, ντυμένοι με τις παραδοσιακές λευκές ποδιές και τους σκούφους τους, που επί τέσσερις ώρες συναρμολογούσαν αυτό το κέικ και στη συνέχεια το περιέχυσαν με γκανάς σοκολάτας.

Ένα τεράστιο πλήθος είχε συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει την εκδήλωση, που οργανώθηκε από την Ένωση Αρτοποιών της Κεράλα. Ο γενικός γραμματέας της, ο Νοσάντ, ανέφερε ότι οι εκπρόσωποι του Βιβλίου των Ρεκόρ Γκίνες διαπίστωσαν ότι το γλυκό είχε μήκος 6.500 μέτρα και ότι αναμένεται η επιβεβαίωση του ρεκόρ.

Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχαν Κινέζοι ζαχαροπλάστες που το 2018 παρασκεύασαν ένα κέικ με φρούτα μήκους 3,2 χιλιομέτρων στο Ζισί.

Στόχος των Ινδών ήταν “να δείξουν σε όλον τον κόσμο τις γνώσεις και τις ικανότητές τους”, είπε ο Νοσάντ, διαβεβαιώνοντας ότι όχι μόνο τηρήθηκαν όλοι οι κανόνες υγιεινής αλλά και ότι το κέικ είναι… πεντανόστιμο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
11 νεκροί, ανάμεσά τους και τρία παιδιά από επίθεση του Ισραήλ σε καταυλισμό στη Λωρίδα της Γάζας
Ανάμεσα στους 8 νεκρούς που έχουν ήδη αναγνωριστεί, όλοι μέλη της ίδιας ευρύτερης οικογένειας, βρίσκονται ένα κοριτσάκι κι ένα αγοράκι ηλικίας ενός έτους και ένα βρέφος ενός μήνα
Πολλοί νεκροί από Ισραηλινή επίθεση στη Γάζα