Κόσμος

Ινδία: Σηκώνουν τείχη για να μην δει ο Τραμπ τις παραγκουπόλεις

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα επισκεφθεί την Ινδία με τις αρχές να φτάνουν στο σημείο να σηκώνουν τείχη για να κρύψουν τις παραγκουπόλεις.

Συγκεκριμένα νέο τείχος ανεγέρθηκε στην πόλη Αμχενταμπάντ στην Ινδία την οποία θα επισκεφθεί ο Τραμπ μέσα στον μήνα, ενώ ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος δικαιολογήθηκς πως το τείχος ανεγείρεται για λόγους ασφαλείας και όχι για να κρύψει την παραγκούπολη.

Όμως ο εργολάβος που έχει αναλάβει την κατασκευή του αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση «δεν ήθελε ο Τραμπ να δει την παραγκούπολη» όταν περάσει από μπροστά της στη διαδρομή από το αεροδρόμιο της Αχμενταμπάντ.

«Μου ζήτησαν να το κατασκευάσω το συντομότερο δυνατό, περισσότεροι από 150 μαραγκοί εργάζονται όλο το 24ωρο για να τελειώσει το έργο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Το τείχος θα έχει μήκος 400 μέτρων και ύψος 2 μέτρα, θα εμποδίσει τον Αμερικανό πρόεδρο να δει την παραγκούπολη όπου ζουν περίπου 800 οικογένειες.

Ο Τραμπ, ο οποίος έχει δεσμευθεί να κατασκευάσει ένα τείχος κατά μήκος των συνόρων των ΗΠΑ με το Μεξικό, θα επισκεφθεί την Ινδία στις 24 και 25 Φεβρουαρίου για να επαναβεβαιώσει τους στρατηγικούς δεσμούς των δύο χωρών.

Μάλιστα αναμένεται να παραστεί σε εκδήλωση με τίτλο “Kem Chho Trump” (Τι κάνεις, Τραμπ) που θα πραγματοποιηθεί σε στάδιο της Αχμενταμπάντ, αντίστοιχη με αυτή που διοργάνωσε ο ίδιος στο Χιούστον τον Σεπτέμβριο με τίτλο “Howdy Modi” προς τιμή του Ινδού πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι.

Την Τρίτη από τον Λευκό Οίκο ο Τραμπ εκτίμησε, επικαλούμενος τον Μόντι, ότι «εκατομμύρια και εκατομμύρια άνθρωποι» θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση.

Αυτή θα προσφέρει ευκαιρία στον Αμερικανό πρόεδρο να κερδίσει τη στήριξη εκατοντάδων Αμερικανοϊνδών ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Όμως κάποιοι κάτοικοι της παραγκούπολης, τα σπίτια των οποίων θα κρυφτούν πίσω από το τείχος στην Αχμενταμπάντ, τη μεγαλύτερη πόλη στο κρατίδιο Γκουτζαράτ από όπου κατάγεται ο Μόντι, κατήγγειλαν ότι η κυβέρνηση σπαταλά χρήματα για να κρύψει τους φτωχούς.

«Η φτώχεια και οι παραγκουπόλεις αποτελούν την πραγματικότητα τη ζωής μας, όμως η κυβέρνηση Μόντι θέλει να κρύψει τους φτωχούς», δήλωσε ο Παρβαρμπάι Μαφάμπχαϊ, ένας εργάτης που ζει εκεί με την οικογένειά του επί περισσότερες από τρεις δεκαετίες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μητέρα στη Μασαχουσέτη έπνιξε τα παιδιά της με λάστιχο γυμναστικής, πήδηξε από το παράθυρο και έμεινε παράλυτη
Ο σύζυγός της έχει καταθέσει μήνυση προς τους γιατρούς της για λανθασμένη συνταγογράφηση φαρμάκων, κάτι που όπως υποστηρίζει οδήγησε στη φρικτή δολοφονία
δολοφονία
Αποκαλυπτική δημοσκόπηση: Εχθρό της Ευρώπης θεωρούν τον Τραμπ πολίτες σε Γαλλία, Βέλγιο, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Δανία
Το 48% των Πολωνών ερωτηθέντων απάντησε ότι δεν θεωρεί τον Αμερικανό πρόεδρο ούτε φίλο ούτε εχθρό - Το 46% θέλει την ΕΕ να εναντιώνεται στον Ντόναλντ Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ 30
Ο Χούλιο Ιγκλέσιας έδωσε στη δημοσιότητα μηνύματα από τις καταγγέλλουσες: «Να ονειρευτείς αγγελάκια, σε αγαπώ»
Ο τραγουδιστής εξήγησε τους λόγους της δημόσιας τοποθέτησής του λέγοντας ότι δεν του έχει δοθεί πρόσβαση στο περιεχόμενο της καταγγελίας, ούτε η δυνατότητα να τοποθετηθεί θεσμικά στη διαδικασία
Ο τραγουδιστής Χούλιο Ιγκλέσιας