Κόσμος

Ινδία: Θαύμα στα συντρίμμια! Βγήκε ζωντανός 62 ώρες μετά! video

Ένας άνδρας ανασύρθηκε ζωντανός από τα ερείπια ενός κτιρίου στην Ινδία έπειτα από 62 ολόκληρες ώρες. Εξακολουθούν να αγνοούνται 10 άνθρωποι.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο άνδρας ανασύρθηκε ζωντανός σήμερα έπειτα από 62 ώρες στα ερείπια ενός κτιρίου το οποίο κατέρρευσε την Τρίτη στην Ινδία προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 17 ανθρώπων, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Το “θαύμα” στην Ινδία

Οι διασώστες εξακολουθούν να αναζητούν 10 αγνοούμενους κάτω από τους τόνους ερειπίων αυτού του πολυώροφου κτιρίου το οποίο βρισκόταν υπό κατασκευή και κατέρρευσε πριν τέσσερις ημέρες στην περιοχή Ντάρουαντ στην πολιτεία Καραντάκα της νότιας Ινδίας.

Βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter από υψηλόβαθμο αξιωματούχο της αστυνομίας της περιοχής αυτής, τον Μ. Ν. Ρέντι, δείχνει τους διασώστες να ανασύρουν ζωντανό αυτόν τον άνδρα από μια εσοχή που είχε δημιουργηθεί μέσα στη μάζα τσιμέντου και χάλυβα.

Στις εικόνες αυτές ο άνδρας, που ονομάζεται Σόμου, φαίνεται να παραπαίει την ώρα που φτάνει στην επιφάνεια και στηρίζεται στους διασώστες για να περπατήσει.

Συνολικά 54 άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα ερείπια αυτού του κτιρίου. Τα θύματα ήταν κυρίως εργάτες από τη βόρεια Ινδία που είχαν πάει στην περιοχή για να βρουν δουλειά.

«Οι διασωθέντες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο και πέντε άνθρωποι έχουν συλληφθεί» σε σχέση με την κατάρρευση, επεσήμανε ο Σρινκάντ αξιωματούχος των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

Η αστυνομία δεσμεύθηκε ότι θα ασκηθούν διώξεις για ανθρωποκτονία εξ αμελείας εναντίον του υπεύθυνου του εργοταξίου, ο οποίος είναι μεταξύ των συλληφθέντων.

Οι καταρρεύσεις κτιρίων είναι συχνό φαινόμενο στην Ινδία.

Οι κατασκευαστές συχνά κατηγορούνται ότι χρησιμοποιούν κακής ποιότητας υλικά προκειμένου να μειώσουν το κόστος κατασκευής ή ότι δωροδοκούν αξιωματούχους για να παραβλέπουν την μη τήρηση των κανόνων ασφαλείας. Η ασφάλεια των εργαζομένων είναι κάτι που δεν λαμβάνεται υπόψη στα εργοτάξια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βεγγάζη και Τρίπολη απαντούν στον Τραμπ που χαρακτήρισε τη Λιβύη «σκα@@χώρα»: «Ήταν επισκέπτης του βρώμικου νησιού Έπσταϊν»
Ξέσπασαν Ντμπέιμπα και Χαφτάρ μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου σχετικά με τους μετανάστες που πηγαίνουν στις ΗΠΑ από Λιβύη, Υεμένη, Αϊτή και Σομαλία
Τραμπ
Ο Νετανιάχου προειδοποιεί για «δεύτερο Ολοκαύτωμα» σε περίπτωση ήττας στις εκλογές: «Το μίσος για μένα είναι ασήμαντο στην υπαρξιακή απειλή»
«Μην μας δοκιμάζετε, θα υποστείτε δυσανάλογα αντίποινα», προειδοποίησε τους Ιρανούς ο Ισραηλινός πρωθυπουργός σε περίπτωση επιθέσεων κατά την διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών
Νετανιάχου
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Προκλητική η ανακοίνωση της επικύρωσης του τουρκολιβυκού μνημονίου
Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ προσθέτει τη ρητή αποδοκιμασία της ανακοίνωσης της επικύρωσης του μνημονίου, επαναλαμβάνοντας την έκκληση για διμερή διάλογο μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας
REUTERS 10
«Στα κάγκελα» η Ευρώπη: Πάνω από 1.300 συλλήψεις στη Γαλλία – Βανδαλισμοί σε Αλβανία και Ισπανία, νέα επεισόδια σε Ιταλία και Βέλγιο
Στην Γαλλία αναμένονται νέες κινητοποιήσεις στις 31 Οκτωβρίου και 5 Νοεμβρίου - Μαζικές διαδηλώσεις και επεισόδια στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες
Παρίσι
6