Κόσμος

Ινδία: Θαύμα στα συντρίμμια! Βγήκε ζωντανός 62 ώρες μετά! video

Ένας άνδρας ανασύρθηκε ζωντανός από τα ερείπια ενός κτιρίου στην Ινδία έπειτα από 62 ολόκληρες ώρες. Εξακολουθούν να αγνοούνται 10 άνθρωποι.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο άνδρας ανασύρθηκε ζωντανός σήμερα έπειτα από 62 ώρες στα ερείπια ενός κτιρίου το οποίο κατέρρευσε την Τρίτη στην Ινδία προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 17 ανθρώπων, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Το “θαύμα” στην Ινδία

Οι διασώστες εξακολουθούν να αναζητούν 10 αγνοούμενους κάτω από τους τόνους ερειπίων αυτού του πολυώροφου κτιρίου το οποίο βρισκόταν υπό κατασκευή και κατέρρευσε πριν τέσσερις ημέρες στην περιοχή Ντάρουαντ στην πολιτεία Καραντάκα της νότιας Ινδίας.

Βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter από υψηλόβαθμο αξιωματούχο της αστυνομίας της περιοχής αυτής, τον Μ. Ν. Ρέντι, δείχνει τους διασώστες να ανασύρουν ζωντανό αυτόν τον άνδρα από μια εσοχή που είχε δημιουργηθεί μέσα στη μάζα τσιμέντου και χάλυβα.

Στις εικόνες αυτές ο άνδρας, που ονομάζεται Σόμου, φαίνεται να παραπαίει την ώρα που φτάνει στην επιφάνεια και στηρίζεται στους διασώστες για να περπατήσει.

Συνολικά 54 άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα ερείπια αυτού του κτιρίου. Τα θύματα ήταν κυρίως εργάτες από τη βόρεια Ινδία που είχαν πάει στην περιοχή για να βρουν δουλειά.

«Οι διασωθέντες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο και πέντε άνθρωποι έχουν συλληφθεί» σε σχέση με την κατάρρευση, επεσήμανε ο Σρινκάντ αξιωματούχος των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

Η αστυνομία δεσμεύθηκε ότι θα ασκηθούν διώξεις για ανθρωποκτονία εξ αμελείας εναντίον του υπεύθυνου του εργοταξίου, ο οποίος είναι μεταξύ των συλληφθέντων.

Οι καταρρεύσεις κτιρίων είναι συχνό φαινόμενο στην Ινδία.

Οι κατασκευαστές συχνά κατηγορούνται ότι χρησιμοποιούν κακής ποιότητας υλικά προκειμένου να μειώσουν το κόστος κατασκευής ή ότι δωροδοκούν αξιωματούχους για να παραβλέπουν την μη τήρηση των κανόνων ασφαλείας. Η ασφάλεια των εργαζομένων είναι κάτι που δεν λαμβάνεται υπόψη στα εργοτάξια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σίντι Κρόφορντ και Ράντε Γκέρμπερ: Η γνωριμία, ο γάμος 28 ετών και ο θάνατος του 27χρονου γιου τους που άλλαξε για πάντα την οικογένειά τους
Ο 27χρονος γιος τους, Πρίσλεϊ Γκέρμπερ, πέθανε την Κυριακή (20.09.2026) σε κέντρο αποκατάστασης - Είχε μιλήσει ανοιχτά για τα θέματα ψυχικής υγείας
Ο Πρίσλεϊ Γκέρμπερ με την Κάια Γκέρμπερ, τη Σίντι Κρόφορντ και τον Ράντε Γκέρμπερ
Η Paramount σε διακανονισμό με 12 πολιτείες των ΗΠΑ και ένα βήμα πιο κοντά σε συγχώνευση με την Warner Bros έναντι 110 δισ. δολαρίων
Ένας διακανονισμός με τις πολιτείες θα βοηθήσει την Paramount να αποφύγει μια «χρονική χρέωση» 7 εκ. δολαρίων την ημέρα που οφείλει στους μετόχους της WBD για κάθε ημέρα που η συμφωνία δεν ολοκληρώνεται μετά τις 30 Σεπτεμβρίου
Warner Bros
Ποιες είναι οι δημοσιογράφοι που απέκλεισε ο Τραμπ από τον Λευκό Οίκο – CBS, NBC, ABC και Fox σταματούν τη δημοσιογραφική κάλυψη του Αμερικανού προέδρου
«Ντόμινο» εξελίξεων μετά την απόφαση να αποκλειστούν οι τρεις δημοσιογράφοι των μεγάλων ειδησεογραφικών δικτύων - «Παραβιάζει τα δικαιώματά τους βάσει του Συντάγματος των ΗΠΑ να καλύπτουν δημοσιογραφικά τον Αμερικανό πρόεδρο»
AP Photos
Εντοπίστηκαν δύο οβίδες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στον βυθό της λίμνης Παμβώτιδας στα Ιωάννινα
Μέχρι σήμερα έχουν ανασυρθεί μεταλλικές κατασκευές, μοτοσικλέτες, ποδήλατα, βάρκες, ελαστικά οχημάτων και αγροτικών μηχανημάτων, κάδοι απορριμμάτων, οικιακές συσκευές από τον βυθό της Παμβώτιδας
Λίμνη Παμβώτιδα