Κόσμος

Ινδία: Το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας θα εξετάσει τη νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων

Την προσφυγή ενός ζευγαριού ομοφυλόφιλων, οι οποίοι ζητούν να αναγνωριστεί ο γάμος μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, αποφάσισε να εξετάσει το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας. Οι δικαστές δέχθηκαν να εξετάσουν την υπόθεση και ζήτησαν από την κυβέρνηση να παρουσιάσει τα επιχειρήματά της μέσα σε ένα μήνα.

Το Ανώτατο Δικαστήριο ακύρωσε το 2018 έναν νόμο που απαγόρευε την ομοφυλοφιλία και ο οποίος χρονολογούνταν από την εποχή της βρετανικής αποικιοκρατίας. Σημειώνεται ότι στην Ινδία δεν υπάρχει νόμος που να επιτρέπει τον γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου. Αν όμως το δικαστήριο ταχθεί υπέρ της αναγνώρισης του γάμου μεταξύ ομοφυλόφιλων, η Ινδία θα γίνει η δεύτερη χώρα της Ασίας που θα τον επιτρέψει, μετά την Ταϊβάν. 

Σύμφωνα με ΜΜΕ στην Ινδία, οι ενάγοντες, που είναι ζευγάρι εδώ και σχεδόν δέκα χρόνια, αντάλλαξαν πέρυσι όρκους ανεπίσημα στο κρατίδιο Τελανγκάνα.

Στο μεταξύ αυξάνονται οι προσφυγές με αίτημα τη νομιμοποίηση γάμων μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου στα δικαστήρια του Νέου Δελχί, της Κεράλα και του Ουτάρ Πραντές, αλλά εξακολουθούν να προσκρούουν στην αντίθεση των περιφερειακών κυβερνήσεων.

Στις αρχές του έτους το Ανώτερο Δικαστήριο του Αλαχαμπάντ απέρριψε αίτημα ενός ζευγαριού γυναικών, αφού η κυβέρνηση του Ουτάρ Πραντές ισχυρίστηκε ότι αυτή η ένωση είναι αντίθετη στην ινδική κουλτούρα.

Επίσης πέρυσι η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι είχε ισχυριστεί ενώπιον του Ανώτερου Δικαστηρίου του Δελχί ότι οι γάμοι ομοφυλόφιλων «θα ανέτρεπαν εντελώς την εύθραυστη ισορροπία του κώδικα προσωπικών δεδομένων στη χώρα», ανέφερε η εφημερίδα The Hindu.

Η κατάργηση το 2018 του νόμου που ποινικοποιούσε την ομοφυλοφιλία επί περισσότερα από 150 χρόνια αποτέλεσε μεγάλη νίκη για τα μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στην Ινδία, καθώς μέχρι τότε κινδύνευαν με έως και 10 χρόνια κάθειρξη. Ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που δηλώνουν ότι αισθάνονται περιθωριοποιημένοι, στιγματισμένοι ακόμη και θύματα παρενόχλησης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ιράν με τις απειλές στα Στενά του Ορμούζ μετατρέπει τη γεωγραφία σε παγκόσμιο οικονομικό όπλο και το θαλάσσιο δρόμο σε ναρκοπέδιο
Πώς ένα μεμονωμένο κράτος έχει επηρεάσει την παγκόσμια οικονομία λόγω γεωγραφικής θέσεις - Η εξέλιξη του πολέμου την 13η μέρα του και οι δηλώσεις των ηγετών του Ισραήλ, των ΗΠΑ και του Ιράν
Το δεξαμενόπλοιο Callisto, αγκυροβολημένο στο λιμάνι Sultan Qaboos, καθώς η κυκλοφορία στα Στενά του Ορμούζ έχει μειωθεί, εν μέσω της σύγκρουσης των ΗΠΑ και του Ισραήλ με το Ιράν, στη Μουσκάτ του Ομάν
Μπέντζαμιν Νετανιάχου: «Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ είναι η νέα μαριονέτα των Φρουρών της Επανάστασης»
«Εξοντώσαμε τον παλιό τύραννο, και ο νέος τύραννος, η μαριονέτα των Φρουρών της Επανάστασης, δεν μπορεί να εμφανιστεί δημόσια», είπε χαρακτηριστικά ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Ο IDF επιβεβαιώνει ότι στόχευσε και εξουδετέρωσε μέλη της ιρανικής Basij σε επιθέσεις στην Τεχεράνη – Δείτε βίντεο
Τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι σκοτώθηκαν αρκετά μέλη των εσωτερικών δυνάμεων ασφαλείας του Ιράν και της Basij που ήταν σταθμευμένα στα σημεία ελέγχου
IDF