Κυριακή, 3 Μαρ.
15oC Αθήνα

Ινδία: Τουλάχιστον 14 νεκροί από τις πλημμύρες που προκάλεσε ο κυκλώνας Μιτσάουνγκ

Ινδία: Τουλάχιστον 14 νεκροί από τις πλημμύρες που προκάλεσε ο κυκλώνας Μιτσάουνγκ
Φωτογραφία: Reuters

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Τσενάι, στη νοτιοανατολική Ινδία, από τις πλημμύρες που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές που άρχισαν τη Δευτέρα, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι και εργοστάσια κλειστά στην πόλη αυτή, κόμβο που φιλοξενεί μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες ηλεκτρονικών και αυτοκινήτων, περίπου τέσσερις ημέρες αφού ο κυκλώνας Μιτσάουνγκ σάρωσε τις ακτές της.

Σύμφωνα με τις αρχές, κάποιες περιοχές στη νοτιοανατολική Ινδία χαμηλού υψομέτρου του κρατιδίου εξακολουθούν να είναι πλημμυρισμένες και κυβερνητικοί αξιωματούχοι και εθελοντές μεταφέρουν τρόφιμα και άλλες προμήθειες στους ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί από τα νερά στα σπίτια τους σε φτωχές συνοικίες και άλλες περιοχές.

Η ευρύτερη περιοχή της Τσενάι φιλοξενεί εγκαταστάσεις των ινδικών μονάδων διαφόρων παγκόσμιων εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων των Hyundai Motor, Daimler και των παρόχων Foxconn και Pegatron της Apple.

Ενώ πολλές από αυτές, συμπεριλαμβανομένων των ταϊβανέζικων Pegatron και Foxconn, επαναλειτούργησαν μέσα σε διάστημα μιας μέρας ή δύο μετά την έλευση του κυκλώνα, κάποια εργοστάσια του ομίλου TVS που βρίσκονται στις χειρότερα πληγείσες περιοχές δεν έχουν ανοίξει ακόμη, σύμφωνα με πηγές της βιομηχανίας.

Πάροχοι υπηρεσιών πληροφορικής στην Τσενάι ανακοίνωσαν εργασία από το σπίτι για αυτήν την εβδομάδα, ενώ σχολεία και κολλέγια έκλεισαν. Κάποια σχολεία και κολλέγια μετατράπηκαν σε προσωρινά καταφύγια.

Οι πλημμύρες αυτήν την εβδομάδα στην Τσενάι ξύπνησαν μνήμες των εκτεταμένων ζημιών που προκάλεσαν αυτές που είχαν σαρώσει την πόλη πριν από 8 χρόνια, στοιχίζοντας τη ζωή σε περίπου 290 ανθρώπους.

Στο κρατίδιο Άντρα Πραντές, που βρίσκεται βορειότερα και όπου ενέσκηψε αρχικά την Τρίτη το απόγευμα ο κυκλώνας, η ζημιά που προκλήθηκε είναι σχετικά περιορισμένη. Δρόμοι υπέστησαν ζημιές και δέντρα ξεριζώθηκαν από τα μεγάλα κύματα στις ακτές.

Ο υπουργός Άμυνας Ράτζνατ Σινγκ επισκέφθηκε την Τσενάι χθες, Πέμπτη, και ανακοίνωσε ότι το Νέο Δελχί θα αποδεσμεύσει δεύτερη δόση 4,5 δισεκατομμυρίων ρουπιών για να βοηθήσει το Ταμίλ Ναντού να διαχειριστεί τη ζημιά που υπέστη. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ενέκρινε επίσης σχέδιο ύψους 5,6 δισεκατομμυρίων ρουπιών για την διαχείριση των ζημιών από τις πλημμύρες στην Τσενάι, πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις