Κόσμος

Ινδονησία: 11 έφηβοι νεκροί σε σχολική εκδρομή

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

11 έφηβοι πνίγηκαν και δύο βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, αφού επιχείρησαν να διασχίσουν έναν ποταμό πεζή, κατά τη διάρκεια μιας εκδρομής στην Ινδονησία.

Περίπου 150 μέλη μιας μουσουλμανικής οργάνωσης προσκόπων, ηλικίας 13 έως 15 ετών, περπατούσαν κατά μήκος της όχθης των ποταμού Cileuleur, όταν 21 εξ αυτών προσπάθησαν να τον διασχίσουν πεζοί.

Κάτοικοι της περιοχής κατάφεραν να σώσουν τους δέκα, αφηγήθηκε ο Σουπριόνο, ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών έρευνας και διάσωσης της Μπαντούγκ, μιας πόλης στο δυτικό τμήμα της νήσου Ιάβας.

«Δύο μαθητές (…) βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, ενώ 11 βρέθηκαν νεκροί», δήλωσε ο ίδιος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι αρχές διεξάγουν έρευνα σχετικά με τις συνθήκες του δυστυχήματος και προκειμένου να επαληθεύσουν ότι όλοι οι συμμετέχοντες σε αυτήν την εκδρομή βρέθηκαν.

Οι μαθητές πήραν μέρος σε αυτήν την εκδρομή για να καθαρίσουν τις όχθες του ποταμού, παρά τις προειδοποιήσεις της εθνικής Υπηρεσίας για την Πρόληψη των Καταστροφών.

Η πεζοπορία κατά μήκος των ποταμών απαγορεύεται για τα παιδιά και τους εφήβους κατά την περίοδο των βροχών, που ξεκινά στα τέλη Νοεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ επιμένει ότι τα Στενά του Ορμούζ είναι πλέον αμερικανικό έδαφος – Νέες απειλές του Ιράν για όποια χώρα συμμετάσχει στον «οικονομικό πόλεμο» των ΗΠΑ
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέβασε και πάλι χάρτη στον οποίο απεικονίζονται τα Στενά του Ορμούζ ως αμερικανικό έδαφος ενώ η Τεχεράνη χαρακτηρίζει εχθρό «οποιαδήποτε χώρα συμμετέχει στην εφαρμογή οικονομικών περιορισμών σε βάρος μας»
Ντόναλντ Τραμπ, Στενά Ορμούζ, Ιράν