Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ινδονησία: Δυο νεκροί και δεκάδες τραυματίες από ισχυρό σεισμό στο νησί Λόμποκ

Ινδονησία: Δυο νεκροί και δεκάδες τραυματίες από ισχυρό σεισμό στο νησί Λόμποκ
Reuters

Τουλάχιστον δυο άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Ινδονησία και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν από σεισμική δόνηση στο τουριστικό νησί Λόμποκ.

Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές στην Ινδονησία ο σεισμός μεγέθους 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, φαίνεται πως ευθύνεται για την κατολίσθηση του εδάφους στις πλαγιές του ενεργού ηφαιστείου Ριντζάνι, όπου βρίσκεται το τουριστικό αξιοθέατο του καταρράκτη Τίου Κέλεπ, στα βόρεια του νησιού.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών στην Ινδονησία , ο ένας από τους νεκρούς καταγόταν από τη Μαλαισία. Όσον αφορά τους τραυματίες ανέρχονται στους 44 και οι οκτώ από αυτούς είναι Μαλαίοι. Επίσης, γκρεμίστηκαν περισσότερα από 30 σπίτια ενώ περίπου 500 υπέστησαν ζημιές μικρότερης έκτασης.

Την ώρα του σεισμού δεκάδες τουρίστες βρίσκονταν στην περιοχή του καταρράκτη Τίου Κέλεπ και χρειάστηκε να επέμβουν οι υπηρεσίες διάσωσης για να τους απεγκλωβίσουν μετά την κατολίσθηση, ενώ από την περιοχή απομακρύνθηκαν συνολικά 14 Ινδονήσιοι και 22 Μαλαίοι.

Το νησί Λόμποκ στην Ινδονησία είχε χτυπηθεί πέρσι από συνεχείς και αλλεπάλληλους σεισμούς, κάτι που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο σχεδόν 500 ανθρώπων και τεράστιες ζημιές ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων σε κτίρια και υποδομές.

Την ίδια ώρα, στην ανατολική επαρχία Παπούα στην Ινδονησία, έχουν χάσει την ζωή τους 58 άτομα και δεκάδες άλλοι έχουν τραυματιστεί από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις