Κόσμος

Ινδονησία: Φτάνουν τους 80 οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες [pics]

Σε σχεδόν 80 ανέρχεται ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο στην ανατολική επαρχία Παπούα της Ινδονησίας έπειτα από καταρρακτώδεις βροχές, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσαν σήμερα οι αρχές, με τον Ινδονήσιο πρόεδρο Τζόκο Ουιντοντό να ζητεί την άμεση απομάκρυνση θυμάτων από τις κατεστραμμένες κοινότητες.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο προηγούμενος απολογισμός που έδωσαν την Κυριακή οι τοπικές αρχές έκανε λόγο για 58 νεκρούς, με τους διασώστες να εντοπίζουν περισσότερα θύματα παλεύοντας να καθαρίσουν λάσπες, πέτρες και ξεριζωμένα δέντρα από δρόμους στην περιοχή κοντά στην πρωτεύουσα της επαρχίας Τζαγιαπούρα.

Με 43 ανθρώπους ακόμη να αγνοούνται ο Ουιντοντό κάλεσε τους διασώστες να εντείνουν τις προσπάθειές τους.

«Το πιο σημαντικό είναι ο χειρισμός της εκκένωσης», τόνισε με ανακοίνωσή του. Περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι εκτοπίστηκαν και διαμένουν σε σκηνές, σχολεία και δημόσια κτίρια.

indonisia

indonisia

indonisia

indonisia

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Η παραπληροφόρηση ήταν υπερβολικά μεγάλη για τον Τζέισον», λέει η οικογένεια του καθηγητή του Κέιμπριτζ που βρέθηκε νεκρός μετά το σκάνδαλο
Το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ είχε ανακοινώσει ότι ξεκινά επίσημη έρευνα σχετικά με τα ακαδημαϊκά προσόντα και ορισμένες τιμητικές ακαδημαϊκές θέσεις που εμφανίζονταν στο βιογραφικό του Άρντεϊ
Τζέισον Άρντεϊ