Τρίτη, 30 Απρ.
18oC Αθήνα

Ινδονησία: Γυναίκα επιβιώνει από θαύμα μετά από πολύωρη μάχη με κροκόδειλο – Η στιγμή της διάσωσής της

Ινδονησία

Γυναίκα από την Ινδονησία στάθηκε τυχερή πάνω στην ατυχίας της, καθώς επέζησε μάχης που έδωσε επί πάνω από 90 λεπτά με έναν κροκόδειλο. Στο τέλος διασώσθηκε και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Η 38χρονη Falmira De Jesus βρισκόταν εν ώρα εργασίας, σε φυτεία φοινικέλαιου στην επαρχία Καλιμαντάν της Ινδονησίας και μάζευε νερό από ρηχή, καλυμμένη βρύα ρεματιά όταν δέχθηκε ξαφνική επίθεση από έναν κροκόδειλο που καραδοκούσε. 

Μόλις η γυναίκα πλησίασε την επιφάνεια του νερού, το γιγάντιο ερπετό πήδηξε μέσα από την πρασινάδα που την κάλυπτε, της άρπαξε το πόδι της και την έσυρε στο νερό.

Η Falmira άρχισε να παλεύει με τον κροκόδειλο και παράλληλα να φωνάζει βοήθεια. Μετά από πάνω από 90 λεπτά, συνάδελφή της άκουσαν τις φωνές της και την έβγαλαν από το νερό, όπου παρέμενε εξαντλημένη μετά από τη σκληρή μάχη που έδωσε για τη ζωή της. 

Στο σχετικό βίντεο φαίνεται η γενναία γυναίκα. Μόνο το κεφάλι της είναι έξω από το νερό, παλεύει για να μη βυθιστεί και πνιγεί. Κρατιέται από ξύλα που επιπλέουν στην επιφάνεια του νερού. 

Ένας συνάδελφός της της απλώνει ένα ραβδί για να το πιάσει, ενώ άλλοι χρησιμοποιούν ξύλα για να αποθαρρύνουν το το ερπετό. Εκείνη πιάνει το ξύλο και την τραβούν έξω. 

της πάνω από το νερό καθώς προσπαθεί κυριολεκτικά να κρέμεται για τη ζωή της σε ξύλινους στύλους που απλώνονται στο νερό από τους συναδέλφους της, ενώ άλλοι σπρώχνουν το νερό με ξύλα για να αποθαρρύνουν τον κροκόδειλο

Δείτε τη στιγμή που την τραβάνε έξω από το νερό: 

Η τοπική αστυνομία επαίνεσε τόσο τη Falmira για τη γενναία μάχη με τον κροκόδειλο για πάνω από 90 λεπτά όσο και τους ανθρώπους που τη βοήθησαν. Προειδοποίησε επίσης τους εργαζόμενους και τους κατοίκους γύρω από τη φυτεία να είναι πιο προσεκτικοί όταν πλησιάζουν σε ύδατα. Η Ινδονησία φιλοξενεί 14 διαφορετικά είδη κροκοδείλων.

«Ο κροκόδειλος με κρατούσε κι εγώ πονούσα. Δεν μπορούσα να απελευθερωθώ», θυμάται η γυναίκα. «Τότε άρχισα να νιώθω ότι γίνομαι πιο αδύναμη. Απλώς νόμιζα ότι θα πεθάνω, γιατί έπεφτα προς κάτω, μέσα στο νερό».

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ο κροκόδειλος έπιασε τη γυναίκα και ότι επί πάνω από 90 λεπτά προσπάθησε να την τραβήξει κάτω στο νερό. Για καλή της τύχη, το νερό δεν ήταν αρκετά βαθύ και όσο περνούσε περισσότεροι άνθρωποι έφτασαν στο σημείο για να βοηθήσουν. Τελικά, το ερπετό αποφάσισε να αφήσει το θήραμά του και να υποχωρήσει. Ο πιο γενναίος από τους συναδέλφους της μπήκε στο νερό για να τη βγάλει και η γυναίκα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

«Είμαι ξαπλωμένη στο νοσοκομείο και μπορώ ακόμα να δω τον κροκόδειλο στο μυαλό μου και να τον αισθάνομαι στο σώμα μου», είπε η 38χρονη. «Είμαι πολύ ευγνώμων για τους ανθρώπους που με βοήθησαν να δραπετεύσω. Μου έσωσαν τη ζωή», πρόσθεσε. 

Οι γιατροί είπαν στους Ινδονήσιους δημοσιογράφους ότι η μητέρα δύο παιδιών υπέστη βαθιές πληγές στο δεξί της χέρι, στον μηρό και στο κάτω μέρος του ποδιού, αλλά όπως όλα δείχνουν θα αναρρώσει πλήρως, κάτι που πολλοί θεωρούν θαύμα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις