Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Ινδονησία: Κατάρρευση χρυσωρυχείου – Πέντε νεκροί εργάτες

Ινδονησία:  Κατάρρευση χρυσωρυχείου – Πέντε νεκροί εργάτες

Τουλάχιστον πέντε εργάτες βρήκαν τραγικό θάνατο στην βόρεια Ινδονησία, όταν οι στοές ενός χρυσωρυχείου πλημμύρισαν και τους καταπλάκωσαν.

Τραγωδία στην επαρχία του Βόρειου Σουλαουέζι στην Ινδονησία. Πέντε χρυσωρύχοι σκοτώθηκαν μετά την κατάρρευση, λόγω πλημμυρών, του ορυχείου που εργάζονταν, ανακοίνωσε η Ινδονησιακή Υπηρεσία Αντιμετώπισης Καταστροφών (BNPB). Οι σοροί των εργατών, όλοι τους κάτοικοι του χωριού Μπακάν, έχουν ανασυρθεί, πρόσθεσαν οι ίδιες Αρχές.

Ένας έκτος εργάτης που φέρεται να έχει, επίσης, καταπλακωθεί από τα μπάζα δεν είναι σίγουρο ότι αγνοείται, διευκρίνισε η BNPB. Η περιοχή όπου οι χρυσωρύχοι πραγματοποιούν εξορύξεις βρίσκεται κοντά στο χωριό Μπακάν, είναι λοφώδης και απότομη και οι κατολισθήσεις είναι συχνές, σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές.

“Παρά τα έντονα καιρικά φαινόμενα, εκείνοι συνέχιζαν να σκάβουν”, δήλωσαν μάρτυρες.

 

Πολλά παράνομα χρυσωρυχεία

Στο Μπακάν υπάρχει ακόμη ένα χρυσωρυχείο που εκμεταλλεύεται η “PT J Resources Asia Pasifik”, αφότου ξεκίνησαν οι εξορύξεις το 2013. Πολλοί Ινδονήσιοι που ζουν κοντά σε ορυχεία πιστεύουν ότι έχουν το δικαίωμα να σκάβουν το έδαφος για ορυκτά. Παρόλο που η κυβέρνηση της Ινδονησίας έχει απαγορεύσει την αυθαίρετη εξόρυξη χρυσού, οι τοπικοί αξιωματούχοι και η αστυνομία συχνά έχουν συμφέροντα ή κάνουν τα … στραβά μάτια.

Χιλιάδες φτωχές οικογένειες επιβιώνουν με αυτό τον τρόπο, χωρίς να σκέφτονται τις συνέπειες για την υγεία τους, πόσο μάλλον για το περιβάλλον.

Πηγή: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις