Κόσμος

Ινδονησία: Ο υπουργός Ασφάλειας τραυματίστηκε σοβαρά από επίθεση τζιχαντιστών

Επίθεση με μαχαίρι δέχτηκε ο υπουργός Ασφαλείας της Ινδονησίας Βιράντο την στιγμή που έβγαινε από το αυτοκίνητό του. Έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη στην Ινδονησία μετά την επίθεση στον υπουργό Ασφάλειας Βιράντο  από μέλη τζιχαντιστικής οργάνωσης που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος.  Οι αρχές σημείωσαν  ότι πρόκειται για μια επίθεση που δεν έχει προηγούμενο κατά ενός από τους πιο ισχυρούς άνδρες της χώρας.

Ο 72χρονος αξιωματούχος δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από έναν άνδρα και μια γυναίκα την ώρα που μιλούσε με το κοινό έπειτα από επίσκεψή του σε πανεπιστήμιο στην Παντεγκλάνγκ, στο δυτικό τμήμα της Ιάβα.

Από την επίθεση ο Βιράντο υπέστη δύο σοβαρά τραύματα, ενώ τραυματίστηκαν άλλοι τρεις άνθρωποι, ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας και δύο βοηθοί, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, διευκρινίζοντας ότι ο άνδρας και η γυναίκα που του επιτέθηκαν συνελήφθησαν.

Ο Βιράντο, ο οποίος όπως πολλοί Ινδονήσιοι έχει ένα μόνο όνομα, διακομίσθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Τζακάρτα, όπου θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Ο πρώην στρατηγός έχει τις αισθήσεις του και είναι σε σταθερή κατάσταση, σημείωσε εκπρόσωπος του νοσοκομείου στο οποίο διακομίσθηκε.

Στο μεταξύ ο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της χώρας Μπούντι Γκουναουάν δήλωσε ότι οι δύο Ινδονήσιοι που επιτέθηκαν στον υπουργό είναι μέλη ινδονησιακής εξτρεμιστικής τζιχαντιστικής οργάνωσης που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος.

“Μπορέσαμε να διευκρινίσουμε ότι οι επιτιθέμενοι είναι μέλη της Τζεμάα Ανσουράτ Νταουλά (JAD), δήλωσε σε δημοσιογράφους.

“Οι ομάδες αυτές προσπαθούν να προκαλέσουν αποσταθεροποίηση”, σημείωσε.

Η επίθεση αυτή σημειώνεται μια εβδομάδα πριν από την τελετή ορκωμοσίας του προέδρου Τζόκο Ουιντόντο, ο οποίος επανεξελέγη τον Απρίλιο για μια δεύτερη θητεία στην προεδρία της μεγαλύτερης μουσουλμανικής χώρας στον κόσμο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ρώμη σε πένθος: Μεσίστιες οι σημαίες για τον νεκρό εργάτη στον Πύργο των Κόμηδων – Συνεχίζεται η εισαγγελική έρευνα για εξ αμελείας ανθρωποκτονία
Οι εισαγγελείς ερευνούν αν η εταιρεία που ανέλαβε τα έργα συντήρησης του πύργου σεβάστηκε τους κανονισμούς ασφαλείας κι αν οι εργάτες ήταν ασφαλισμένοι
Ο Πύργος των Κόμηδων στη Ρώμη που έγινε ερείπια
Δραματικός απολογισμός από το πέρασμα του τυφώνα Καλμάγκι στις Φιλιππίνες - Πάνω από 90 οι νεκροί, φόβοι ότι θα ξεπεράσουν τους 100
Ο τυφώνας προκάλεσε πλημμύρες σπάνιας σφοδρότητας και βιβλικές καταστροφές - 35 πτώματα ανακαλύφθηκαν σε παραλιακό χωριό που θάφτηκε κάτω από τα νερά και τις λάσπες
Φιλιππίνες
Αεροσκάφος cargo της UPS συντρίβεται κοντά σε αεροδρόμιο του Κεντάκι – Βίντεο δείχνει πως είχε πάρει φωτιά κατά την απογείωση
Η UPS, σε ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι στο αεροσκάφος cargo επέβαιναν μόνο τρία μέλη του πληρώματος - Τα βίντεο από τη στιγμή της συντριβής δεν αφήνουν, πάντως, πολλές ελπίδες για επιζώντες
Το αεροσκάφος της UPS που συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Λούισβιλ στο Κεντάκι