Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ινδονησία: Πιθανότατα νεκροί όλοι όσοι βρίσκονταν στο αεροπλάνο της Lion Air

Ινδονησία: Πιθανότατα νεκροί όλοι όσοι βρίσκονταν στο αεροπλάνο της Lion Air
Φωτογραφία Reuters

– Πιθανότατα νεκροί και οι 189 επιβαίνοντες του Boeing της Lion Air που συνετρίβη ανοιχτά της Ινδονησίας
– Ανάμεσα στους επιβάτες ήταν ένα παιδί και δυο βρέφη
– Ανασύρονται ήδη ανθρώπινα υπολείμματα από την περιοχή ανοιχτά της Ιάβας
– 13 λεπτά μετά την απογείωση εξαφανίστηκε από τα ραντάρ το μοιραίο αεροπλάνο

Αυτό που όλοι φοβούνταν από την πρώτη στιγμή φαίνεται πως επιβεβαιώνεται. Από τη συντριβή του Boeing της Lion Air φαίνεται πως δεν υπάρχουν επιζώντες. 189 άνθρωποι βρίσκονταν στο αεροπλάνο όταν αυτό συνετρίβη, άγνωστο ακόμα γιατί, στη θάλασσα ανοιχτά της Ιάβας, στην Ινδονησία. Ανάμεσα στους επιβαίνοντες ήταν τουλάχιστον ένα παιδί και δυο βρέφη.

Και οι 189 επιβαίνοντες του αεροσκάφους της Lion Air που κατέπεσε στα ανοικτά της Ινδονησίας το πρωί είναι «πιθανότατα» νεκροί, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες διάσωσης. Ήδη, ανθρώπινα υπολείμματα έχουν ανασυρθεί από την περιοχή όπου συνετρίβη το αεροσκάφος, σύμφωνα με τα σωστικά συνεργεία.

Αναπάντητο παραμένει ακόμα το γιατί και υπό ποιες συνθήκες συνετρίβη το αεροπλάνο της εταιρίας Lion Air στη θάλασσα ανοιχτά της Ιάβας στην Ινδονησία, μόλις 13 λεπτά μετά την απογείωσή του. Το Boeing 737 Max 8 με 189 επιβαίνοντες (ανάμεσά τους ένα παιδί και δυο βρέφη) είχε απογειωθεί στις 06:20 (τοπική ώρα) το πρωί της Δευτέρας (29.10.2018) από τη Τζακάρτα με προορισμό την πόλη Πανγκάλ Πινάν.

Μόλις 13 λεπτά μετά την απογείωσή του, το αεροπλάνο της Lion Air που εκτελούσε την πτήση JT610, χάθηκε από τα ραντάρ. Συνετρίβη και βυθίστηκε. Εκπρόσωπος της υπηρεσίας έρευνας και διάσωσης της Ινδονησίας δήλωσε ότι το πλήρωμα ρυμουλκού που έβγαινε από το λιμάνι της Τζακάρτας ανέφερε πως το είδε καθώς έπεφτε.

Το 737 απογειώθηκε από την Τζακάρτα περί τις 06:20 κι αναμενόταν να προσγειωθεί στην Πανγκάλ Πινάν, την πρωτεύουσα του νησιού Μπανγκά, περίπου στις 07:20. Σύμφωνα με τα δεδομένα της πτήσης όπως τα κατέγραψε το Flightradar24, το αεροσκάφος ανέβηκε σε ύψος περίπου 5.000 ποδών (1.524 μέτρων), έχασε ύψος, κατόπιν το ανέκτησε, πριν αρχίσει να πέφτει προς τη θάλασσα. Η τελευταία θέση στην οποία καταγράφηκε ότι βρισκόταν ήταν σε ύψος 3.650 ποδών (1.113 μ.) με την ταχύτητά του να έχει αυξηθεί στους 345 κόμβους. Σύμφωνα με γεωγραφικά δεδομένα από το Google Maps απείχε 15 χιλιόμετρα βόρεια της ινδονησιακής ακτογραμμής.

Φωτογραφία Reuters

Σύμφωνα με τον Σιντού Ραχάγιου, επικεφαλής της διεύθυνσης πολιτικής αεροπορίας του ινδονησιακού υπουργείου Μεταφορών, το πλήρωμα του αεροσκάφους «ζήτησε να επιστρέψει» στο αεροδρόμιο πριν το αεροπλάνο «χαθεί από τα ραντάρ». «Έχει επιβεβαιωθεί ότι συνετρίβη», ανέφερε ο Γιούσουφ Λατίφ, σε επικοινωνία του με το πρακτορείο Reuters.

Συντρίμμια που πιστεύεται πως ανήκουν στο αεροσκάφος, ανάμεσά τους καθίσματα επιβατών, βρέθηκαν κοντά σε μια υπεράκτια πλατφόρμα διύλισης πετρελαίου στη θάλασσα της Ιάβας, δήλωσε στέλεχος της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας Pertamina. Συντρίμμια βρέθηκαν επίσης κοντά στο σημείο όπου βρισκόταν το Boeing όταν χάθηκε η επαφή με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στο έδαφος, είπε ο Μουχάμαντ Σιάουγκι, ο επικεφαλής της υπηρεσίας έρευνας και διάσωσης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις