Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Ινδονησία: Στους 14 οι νεκροί από την έκρηξη του ηφαιστείου Σεμέρου

Ινδονησία: Στους 14 οι νεκροί από την έκρηξη του ηφαιστείου Σεμέρου
Φωτογραφία Reuters

Αυξάνονται οι νεκροί από την έκρηξη του ηφαιστείου Σεμέρου στην Ινδονησία καθώς τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν, όπως ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή (5.12.2021) η Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών (BNPB), την ώρα που οι ομάδες έρευνας και διάσωσης αναζητούν τυχόν θύματα σε ένα τοπίο που έχει καλυφθεί από πυκνά στρώματα τέφρας.

Το ηφαίστειο Σεμέρου, το υψηλότερο βουνό στη νήσο Ιάβα της Ινδονησίας, εκτόξευσε σύννεφα τέφρας χθες, τα οποία κάλυψαν τα διπλανά χωριά στην επαρχία της Ανατολικής Ιάβας, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να αρχίσουν να τρέχουν πανικόβλητοι να σωθούν.

Η έκρηξη κατέστρεψε μια στρατηγικής σημασίας γέφυρα που συνδέει δύο περιοχές στο Λουμάτζαγκ με την πόλη Μαλάνγκ, ενώ κτίρια υπέστησαν ζημιές, σύμφωνα με τις αρχές.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου, ένας αξιωματούχος της BNPB ανακοίνωσε πως 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πενήντα έξι τραυματίστηκαν ενώ 1300 αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τις εστίες τους. Πιο συγκεκριμένα, όσοι τραυματίστηκαν, φέρουν εγκαύματα, σύμφωνα με τις αρχές.

Στην περιοχή Σουμπεργούλουχ, πυκνό στρώμα στάχτης έχει σκεπάσει τα κατεστραμμένα σπίτια. Εθελοντές προσπαθούν να απομακρύνουν τους οδηγούς που θέλουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους κοντά στο Σεμέρου, μεταδίδει το Reuters.

Σε ένα βίντεο που κατέγραψε ένας κάτοικος της Λουμάτζανγκ και εθελοντής, ο Ταουφίκ Ισμαήλ Μαρζούκι, διακρίνονται αστυνομικοί και στρατιωτικοί να προσπαθούν να ανασύρουν πτώματα με τα γυμνά χέρια τους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις