Κόσμος

Ινδονησία: Βρέθηκε το ένα από τα 2 μαύρα κουτιά του μοιραίου αεροπλάνου

Βρέθηκε το ένα από τα δύο ‘μαύρα κουτιά’ του Μπόινγκ που συνετρίβη ανοικτά της Ινδονησίας το Σαββατοκύριακο στέλνοντας στον θάνατο και τους 62 επιβαίνοντες.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών Μπούντι Καρία Σουμάντι: «Το FDR (Flight Data Recorder, καταγραφέας δεδομένων πτήσης) βρέθηκε».

Αυτό, αναμένεται να βοηθήσει τους ερευνητές να κατανοήσουν τις αιτίες του δυστυχήματος που σημειώθηκε μερικά λεπτά μετά την απογείωση του αεροσκάφους από την Τζακάρτα το Σάββατο.

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου, ο αρχηγός του στρατού Χάντι Τζαχτζάντο εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο καταγραφέας των συνομιλιών στο πιλοτήριο από το αεροσκάφος της εταιρίας Sriwijaya Air που συνετρίβη στη Θάλασσα της Ιάβας θα βρεθεί σύντομα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κάλεσμα – βόμβα από τον Τζο Κεντ: «Υψώστε τη φωνή σας κατά του πολέμου στο Ιράν»
Ο πρώην διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Αντιτρομοκρατίας των ΗΠΑ καλεί τους Αμερικανούς να επικοινωνήσουν με τον Τραμπ, το Κογκρέσο και τους γερουσιαστές, δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι δεν υποστηρίζουν την αποστολή αμερικανικών στρατευμάτων στο Ιράν
Ο επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Αντιτρομοκρατίας των ΗΠΑ, Τζο Κεντ που παραιτήθηκε