Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ιντιανάπολις: 8 οι νεκροί από τους πυροβολισμούς στην FedEx – Νεκρός ο δράστης (vids)

Ιντιανάπολις: 8 οι νεκροί από τους πυροβολισμούς στην FedEx – Νεκρός ο δράστης (vids)

Συναγερμός σήμανε την Πέμπτη (15/4) στην Ιντιανάπολις των ΗΠΑ, μετά από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν σε εγκαταστάσεις της μεταφορικής εταιρείας FedEx. Αμερικανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για οκτώ νεκρούς, ενώ ο δράστης της επίθεσης αυτοκτόνησε. 

Η επίθεση σημειώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης (15/4) στα γραφεία της εταιρείας ταχυμεταφορών FedEx που βρίσκεται στη Μίραμπελ Ρόουντ, κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Ινδιανάπολης. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και η περιοχή αποκλείστηκε.

Νεκροί, όπως μεταδίδει το AP, είναι τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι και ο δράστης της επίθεσης, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, φέρεται να αυτοκτόνησε με το ίδιο όπλο.

Νωρίτερα σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος της αστυνομίας της Ινδιανάπολης, σημείωσε ότι οι αρχές εκτιμούν ότι δεν υπάρχει πλέον ενεργή απειλή για την κοινότητα. «Έχουμε πολλούς ανθρώπους με τραύματα από σφαίρες», επεσήμανε η Τζίνα Κουκ, ενώ πρόσθεσε ότι κάποιοι τραυματίες έχουν διακομιστεί σε διάφορα νοσοκομεία της περιοχής.

Νωρίτερα αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι υπάρχουν πολλά θύματα, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημος απολογισμός για το περιστατικό.
 
Η αστυνομία ζήτησε από τους συγγενείς των εργαζομένων στη FedEx να μεταβούν στο ξενοδοχείο Holiday Inn.
 

Δείτε βίντεο:

 

«Ενημερωθήκαμε για το τραγικό περιστατικό στις εγκαταστάσεις μας κοντά στο αεροδρόμιο της Ιντιανάπολις» αναφέρει σε δήλωση της η FedEx. «Προτεραιότητα μας είναι η ασφάλεια και οι σκέψεις μας είναι με όσους επηρεάστηκαν (σ.σ. από το περιστατικό). Προσπαθούμε να συλλέξουμε πληροφορίες και συνεργαζόμαστε με τις αρχές» προσθέτουν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις