Κόσμος

Ιορδανία: Νεκροί τέσσερις αστυνομικοί σε συγκρούσεις με ισλαμιστές

Τέσσερις ιορδανοί αστυνομικοί σκοτώθηκαν σήμερα σε συγκρούσεις με ισλαμιστές κατά τη διάρκεια εφόδου σε ένα χωριό κοντά στην πόλη Καράκ, στο νότιο τμήμα της χώρας, όπου 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Κυριακή σε μια επίθεση – την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος – με στόχο αστυνομικούς και πολίτες.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στις υπηρεσίες ασφαλείας της Ιορδανίας, στις συγκρούσεις υπάρχει τουλάχιστον άλλος ένας τραυματίες.

Μια άλλη πηγή προσκείμενη στις ιορδανικές υπηρεσίες ασφαλείας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι “η επιχείρηση συνεχίζεται”.

Την Κυριακή, η επίθεση κοντά στην Καράκ, 120 χλμ. νότια του Αμάν, προκάλεσε δέκα θανάτους, μεταξύ αυτών επτά ιορδανών αστυνομικών και μιας καναδής τουρίστριας, καθώς και 34 τραυματισμούς, σύμφωνα με τις ιορδανικές αρχές. Είχε στόχο ένα αστυνομικό τμήμα και μια περίπολο της αστυνομίας.

Έπειτα από πολύωρες συμπλοκές, οι τέσσερις δράστες σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας στο μεσαιωνικό κάστρο της πόλης, ένα από τα μεγαλύτερα της περιοχής, όπου είχαν οχυρωθεί.

Πηγή προσκείμενη στην Ασφάλεια, απαντώντας σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου, είχε δηλώσει εκείνη την ημέρα πως επρόκειτο για “Ιορδανούς, μέλη ενός τρομοκρατικού πυρήνα” για τους οποίους υπήρχαν υποψίες ότι συνδέονταν με τον Ντάες (ΙΚ)”.

Σήμερα το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, λέγοντας ότι είχε “στόχο δυνάμεις ασφαλείας και τουρίστες”.

“Τέσσερις αντάρτες του Χαλιφάτου – που πέθαναν – με αυτόματα όπλα και χειροβομβίδες επιτέθηκαν σε συγκέντρωση της ιορδανικής ασφάλειας και πολίτες των χωρών του συνασπισμού των Σταυροφόρων στην πόλη Καράκ στην Ιορδανία”, ανέφερε η τζιχαντιστική οργάνωση, αναφερόμενη στον διεθνή συνασπισμό εναντίον των τζιχαντιστών που μάχεται κατά του ΙΚ στη Συρία και στο Ιράκ από το 2014.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι, δεδομένης της ποσότητας των εκρηκτικών και των όπλων που κατασχέθηκαν, οι δράστες σχεδίαζαν επιθέσεις μεγαλύτερης κλίμακας.

Σε επίσκεψή του σήμερα στην έδρα της χωροφυλακής, ο βασιλιάς Αμπντάλα Β’ κατήγγειλε “μια δειλή τρομοκρατική πράξη” η οποία “δεν θα επηρεάσει την ασφάλεια και τη σταθερότητα της Ιορδανίας”, σύμφωνα με το βασιλικό γραφείο.

Η Ιορδανία είναι μέλος του διεθνούς συνασπισμού κατά των τζιχαντιστών και φιλοξενεί στο έδαφός της στρατιώτες αυτού του συνασπισμού.

Τέσσερις “τρομοκρατικές” επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν στη χώρα φέτος, μεταξύ των οποίων και μία επίθεση αυτοκτονίας τον Ιούνιο την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το ΙΚ και από την οποία έχασαν τη ζωή τους επτά ιορδανοί συνοριοφύλακες κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βαυαρία: «Ομοίωμα βόμβας» το ύποπτο αντικείμενο στις γραμμές τρένου – Έληξε ο συναγερμός
Το μεταλλικό αντικείμενο που εντοπίστηκε στον σταθμό του Τρόιχτλινγκεν δεν περιείχε εκρηκτικά, σύμφωνα με τη Bild - Είχαν εκκενωθεί κτίρια και είχε αναπτυχθεί ρομπότ εξουδετέρωσης
Βαυαρία, ύποπτο αντικείμενο
Βολοντίμιρ Ζελένσκι: «Πουλήστε στην Ουκρανία το 10% των αμερικανικών Patriot και θα καταστρέψουμε όλους τους ρωσικούς βαλλιστικούς πυραύλους»
Τις τελευταίες εβδομάδες η Ρωσία πλήττει την ουκρανική πρωτεύουσα Κίεβο με ομοβροντίες βαλλιστικών πυραύλων τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα
Ukrainian service members walk next to a launcher of a Patriot air defence system, amid Russia's attack on Ukraine, in an undisclosed location, Ukraine August 4, 2024. REUTERS/Valentyn Ogirenko/File Photo