Κόσμος

Ιορδανία: Νεκροί τέσσερις αστυνομικοί σε συγκρούσεις με ισλαμιστές

Τέσσερις ιορδανοί αστυνομικοί σκοτώθηκαν σήμερα σε συγκρούσεις με ισλαμιστές κατά τη διάρκεια εφόδου σε ένα χωριό κοντά στην πόλη Καράκ, στο νότιο τμήμα της χώρας, όπου 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Κυριακή σε μια επίθεση – την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος – με στόχο αστυνομικούς και πολίτες.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στις υπηρεσίες ασφαλείας της Ιορδανίας, στις συγκρούσεις υπάρχει τουλάχιστον άλλος ένας τραυματίες.

Μια άλλη πηγή προσκείμενη στις ιορδανικές υπηρεσίες ασφαλείας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι “η επιχείρηση συνεχίζεται”.

Την Κυριακή, η επίθεση κοντά στην Καράκ, 120 χλμ. νότια του Αμάν, προκάλεσε δέκα θανάτους, μεταξύ αυτών επτά ιορδανών αστυνομικών και μιας καναδής τουρίστριας, καθώς και 34 τραυματισμούς, σύμφωνα με τις ιορδανικές αρχές. Είχε στόχο ένα αστυνομικό τμήμα και μια περίπολο της αστυνομίας.

Έπειτα από πολύωρες συμπλοκές, οι τέσσερις δράστες σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας στο μεσαιωνικό κάστρο της πόλης, ένα από τα μεγαλύτερα της περιοχής, όπου είχαν οχυρωθεί.

Πηγή προσκείμενη στην Ασφάλεια, απαντώντας σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου, είχε δηλώσει εκείνη την ημέρα πως επρόκειτο για “Ιορδανούς, μέλη ενός τρομοκρατικού πυρήνα” για τους οποίους υπήρχαν υποψίες ότι συνδέονταν με τον Ντάες (ΙΚ)”.

Σήμερα το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, λέγοντας ότι είχε “στόχο δυνάμεις ασφαλείας και τουρίστες”.

“Τέσσερις αντάρτες του Χαλιφάτου – που πέθαναν – με αυτόματα όπλα και χειροβομβίδες επιτέθηκαν σε συγκέντρωση της ιορδανικής ασφάλειας και πολίτες των χωρών του συνασπισμού των Σταυροφόρων στην πόλη Καράκ στην Ιορδανία”, ανέφερε η τζιχαντιστική οργάνωση, αναφερόμενη στον διεθνή συνασπισμό εναντίον των τζιχαντιστών που μάχεται κατά του ΙΚ στη Συρία και στο Ιράκ από το 2014.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι, δεδομένης της ποσότητας των εκρηκτικών και των όπλων που κατασχέθηκαν, οι δράστες σχεδίαζαν επιθέσεις μεγαλύτερης κλίμακας.

Σε επίσκεψή του σήμερα στην έδρα της χωροφυλακής, ο βασιλιάς Αμπντάλα Β’ κατήγγειλε “μια δειλή τρομοκρατική πράξη” η οποία “δεν θα επηρεάσει την ασφάλεια και τη σταθερότητα της Ιορδανίας”, σύμφωνα με το βασιλικό γραφείο.

Η Ιορδανία είναι μέλος του διεθνούς συνασπισμού κατά των τζιχαντιστών και φιλοξενεί στο έδαφός της στρατιώτες αυτού του συνασπισμού.

Τέσσερις “τρομοκρατικές” επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν στη χώρα φέτος, μεταξύ των οποίων και μία επίθεση αυτοκτονίας τον Ιούνιο την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το ΙΚ και από την οποία έχασαν τη ζωή τους επτά ιορδανοί συνοριοφύλακες κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σαουδική Αραβία: Νέα επίθεση στο αεροδρόμιο του Ριάντ – Ένας νεκρός και 11 τραυματίες
Οι Χούθι της Υεμένης ανέλαβαν την ευθύνη για τις επιθέσεις, υποστηρίζοντας ότι το τελευταίο 24ωρο χρησιμοποίησαν βαλλιστικούς πυραύλους, πυραύλους κρουζ και μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones)
Κυβερνητικές δυνάμεις, Υεμένη
Ο Νετανιάχου ζητά δίωξη των εμπλεκόμενων στη δημιουργία του ντοκιμαντέρ «NAZA» για αδικήματα ασφαλείας
«Διηγείται μια ψευδή, παραπλανητική και προκατειλημμένη αφήγηση που δυσφημεί το Κράτος και τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις παγκοσμίως και βλάπτει σοβαρά το κύρος του Ισραήλ» λέει ο Νετανιάχου
Νετανιάχου
Financial Times: Η Ρωσία σχεδιάζει δολοφονίες στην Ευρώπη με στόχο στελέχη αμυντικών εταιρειών
Οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες πληροφοριών προειδοποίησαν στελέχη αμυντικών εταιρειών σε όλη την Ευρώπη ότι η Ρωσία εντείνει τις απόπειρες δολοφονίας τους σε μια προσπάθεια εκφοβισμού των εταίρων της Ουκρανίας
Financial Times: Η Ρωσία σχεδιάζει δολοφονίες στην Ευρώπη με στόχο στελέχη αμυντικών εταιρειών