Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

ΗΠΑ: 17 οι νεκροί από τις πλημμύρες στην Καλιφόρνια – Σταμάτησαν οι έρευνες για τον 5χρονο

ΗΠΑ: 17 οι νεκροί από τις πλημμύρες στην Καλιφόρνια – Σταμάτησαν οι έρευνες για τον 5χρονο

Δεν έχει τέλος το δράμα των κατοίκων πολλών περιοχών στην Καλιφόρνια. Οι καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν καταστροφικές πλημμύρες έχουν, μέχρι στιγμής, κοστίζει τη ζωή σε 17 ανθρώπους, ενώ ένα 5χρονο αγόρι που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, δεν έχει βρεθεί.

Οι καταρρακτώδεις βροχές των προηγούμενων δύο ημερών στην Καλιφόρνια, σε εδάφη ήδη κορεσμένα από τις αλλεπάλληλες καταιγίδες προκάλεσαν εκτεταμένες διακοπές της ηλεκτροδότησης, πλημμύρες, ξερίζωσαν μεγάλο αριθμό δέντρων κι έκοψαν δρόμους στη μέση.

Τα κύματα κακοκαιρίας που πλήττουν την Καλιφόρνια έχουν προκαλέσει τον θάνατο 17 πολιτών τις τελευταίες εβδομάδες, με άλλα λόγια «περισσότερους από τις δασικές πυρκαγιές των τελευταίων δυο ετών», ανακοίνωσε το γραφείο του κυβερνήτη Γκάβιν Νιούσομ.

Ο Νιούσομ διευκρίνισε πως τουλάχιστον 34.000 άνθρωποι έχουν κληθεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

«Δεν έχουμε ακόμα αφήσει πίσω τις δυσκολίες μας. Περιμένουμε ότι οι καταιγίδες θα συνεχιστούν τουλάχιστον ως τις 18 Ιανουαρίου», είπε ο κυβερνήτης στον Τύπο. «Μέχρι στιγμής, έχουμε 17 επιβεβαιωμένους θανάτους. Υπογραμμίζω το τραγικό στοιχείο ότι αυτοί είναι μόνο οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι».

Στο Πάσο Ρόμπλες, μικρή κοινότητα ανάμεσα στο Λος Άντζελες και το Σαν Φρανσίσκο, αγόρι 5 ετών παρασύρθηκε από τα νερά προχθές Δευτέρα και η τύχη του αγνοείται, σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη.

Ορμητικός χείμαρρος παγίδευσε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε το παιδί μαζί με τη μητέρα του, η οποία σώθηκε χάρη στη βοήθεια γείτονα. Οι αρχές ανέστειλαν τις έρευνες για τον εντοπισμό του παιδιού λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

Στο Μπέικερσφιλντ, στο κεντρικό τμήμα της πολιτείας, δυο αυτοκινητιστές έχασαν τη ζωή τους όταν δέντρο έπεσε και τους χτύπησε, σύμφωνα με την εφημερίδα Los Angeles Times.

Χθες Τρίτη περίπου 110.000 σπίτια δεν είχαν ρεύμα, σύμφωνα με το PowerOutage.

Σύμφωνα με την αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία (NWS), έπειτα από μικρή ανάπαυλα που αναμενόταν χθες βράδυ, νέα καταιγίδα αναμένεται να πλήξει σήμερα (11.01.2023) την Καλιφόρνια, με κατακρημνίσεις ως και 18 εκατοστών κατά τόπους στο βόρειο τμήμα της.

Η Καλιφόρνια υφίσταται «επίθεση» από «ατμοσφαιρικά ποτάμια» χωρίς προηγούμενο από το 2005, ανέφερε χαρακτηριστικά η NWS.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις