Κυριακή, 28 Απρ.
20oC Αθήνα

ΗΠΑ: 32χρονη με δύο μήτρες, γέννησε δύο μωρά μέσα σε δύο ημέρες

ΗΠΑ: 32χρονη με δύο μήτρες, γέννησε δύο μωρά μέσα σε δύο ημέρες

Μια γυναίκα στις ΗΠΑ με σπάνια διπλή μήτρα γέννησε δύο φορές σε δύο ημέρες σε μια εγκυμοσύνη που συμβαίνει «μία στο εκατομμύριο» και μετά από συνολικά 20 ώρες τοκετού.

Πρόκειται για την 32χρονη Κέλσι Χάτσερ, η οποία γνώριζε από τα 17 της ότι έχει δύο μήτρες. Πριν τον 20ωρο τοκετό με τις δύο γέννες είχε ήδη αποκτήσει τρία παιδιά.

Η Ρόξι Λέιλα και η Ρέμπελ Λέικεν γεννήθηκαν με ένα 24ωρο διαφορά, στο Νοσοκομείο του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα στο Birmingham (UAB) σύμφωνα με το BBC.

Το παράξενο είναι ότι τα βρέφη γεννήθηκαν από διαφορετική μήτρα. Υπήρχαν δύο έμβρυα, το κάθε ένα σε μία μήτρα κάτι το οποίο διαπιστώθηκε όταν είχε φτάσει έγκυος τριών μηνών.

Ο σύζυγός της δεν μπορούσε να πιστέψει ότι υπάρχουν δυο έμβρυα σε δύο διαφορετικές μήτρες. Η περίπτωση της Χάτσερ είναι ιδιαίτερα σπάνια. Η «δίκερος ή δίδελφυς μήτρα» εκτιμάται ότι εμφανίζεται μόλις στο 0,3% των γυναικών  παγκοσμίως.

Μόλις διαπιστώθηκε ότι η 32χρονη είχε έμβρυα και στις δύο μήτρες μπήκε υπό ιατρική παρακολούθηση γιατί υπήρχε κίνδυνος, ωστόσο όλα πήγαν καλά.

Από τη στιγμή που δεν υπάρχει ειδικός βιολογικός όρος για το τι είναι τα δύο μωρά, οι γιατροί τα αποκαλούν ετεροζυγωτικά δίδυμα. Μπορεί να γεννήθηκαν από διαφορετική μήτρα, ωστόσο αναπτύχθηκαν στον ίδιο χρόνο κύησης.

Να σημειωθεί ότι η Χάτσερ είχε τρεις προηγούμενες, υγιείς εγκυμοσύνες. Αυτή τη φορά, πίστευε ότι ήταν έγκυος μόνο σε μία μήτρα – μέχρι που ένας συνηθισμένος υπέρηχος αποκάλυψε ότι υπήρχε επίσης ένα μωρό στη δεύτερη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις