Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

ΗΠΑ: 4,8 εκατ. νέες θέσεις εργασίας τον Ιούνιο ξεπερνώντας κάθε προσδοκία

ΗΠΑ: 4,8 εκατ. νέες θέσεις εργασίας τον Ιούνιο ξεπερνώντας κάθε προσδοκία

Κάθε προσδοκία ξεπέρασαν στις ΗΠΑ οι νέες θέσεις εργασίας μετά το χτύπημα του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία οι ΗΠΑ κέρδισαν 4,8 εκατ. θέσεις εργασίας τον Ιούνιο με το ποσοστό ανεργίας να πέφτει στο 11,1% ξεπερνώντας κάθε πρόβλεψη των οικονομολόγων.

Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 3 εκατ. νέες θέσεις εργασίας και μείωση της ανεργίας στο 12,3% αν και επικράτησε μεγάλη αβεβαιότητα μετά την έκπληξη αύξησης 2,5 εκατομμυρίων θέσεων του Μαΐου, όταν οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει απώλεια 8 εκατομμυρίων θέσεων.

Η οικονομία στις ΗΠΑ εξακολουθεί να έχει πρόβλημα, αφού εξαιτίας της κρίσης του κορονοϊού περίπου 22 εκατ. εργαζόμενοι παραμένουν χωρίς δουλειά.

Click4more: ΗΠΑ: Από το ναδίρ στο ζενίθ – Αύξηση ρεκόρ των θέσεων εργασίας τον Ιούνιο

Να σημειωθεί πως η επανέναρξη λειτουργίας επιχειρήσεων μετά το κλείσιμό τους στα μέσα Μαρτίου προκάλεσε κύμα κρουσμάτων του κορονοϊού σε μεγάλα τμήματα της χώρας, όπως στην Καλιφόρνια, στη Φλόριντα και το Τέξας.

Αρκετές πολιτείες επιβραδύνουν ή αναστέλλουν την επανέναρξη λειτουργίας επιχειρήσεων από τα τέλη Ιουνίου και έστειλαν κάποιους εργαζομένους και πάλι σπίτι τους. Ο αντίκτυπος αυτών των αποφάσεων δεν θα αποτυπωθεί στα στοιχεία για την απασχόληση, ενώ οι κρατικές επιχειρήσεις διενήργησαν την σχετική τους έρευνα στις επιχειρήσεις στο μέσον του μήνα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις