Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

ΗΠΑ: 46 σφαίρες βρέθηκαν στο σώμα του Αφροαμερικανού που σκοτώθηκε στο Οχάιο από αστυνομικούς

ΗΠΑ: 46 σφαίρες βρέθηκαν στο σώμα του Αφροαμερικανού που σκοτώθηκε στο Οχάιο από αστυνομικούς
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Σαράντα έξι σφαίρες, εκ των οποίων οι πέντε στην πλάτη, δέχθηκε ο άοπλος Αφροαμερικανός, Τζέιλαντ Γουόκερ, από αστυνομικούς στο Οχάιο, όταν προσπάθησε να διαφύγει επειδή τον σταμάτησαν για τροχονομικό έλεγχο, πριν από τρεις εβδομάδες.

Αυτό ανακοίνωσε η ιατροδικαστής της κομητείας Σάμιτ του Οχάιο, Λάιζα Κόλερ, που διενήργησε τη νεκροψία-νεκροτομή και δήλωσε, επίσης, ότι δεν βρέθηκαν αλκοόλ ή ναρκωτικές ουσίες στο αίμα του 25χρονου Αφροαμερικανού, Τζέιλαντ Γουόκερ, που σκοτώθηκε στις 27 Ιουνίου στην πόλη Άκρον από τις σφαίρες των αστυνομικών.

Μετά τον θάνατο του Γουόκερ, οργανώθηκαν διαδηλώσεις στο Άκρον με αίτημα να λογοδοτήσουν οι αστυνομικοί και να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον νεαρό άνδρα, η κηδεία του οποίου έγινε χθες Πέμπτη (14.7.2022). Το περιστατικό αποτελεί ακόμη μια «αδικαιολόγητη», όπως την χαρακτηρίζουν οι περισσότεροι, επίθεση από αστυνομικούς κατά άοπλων Αφροαμερικανών.

Η Κόλερ είπε ότι ο Γουόκερ έφερε τραύματα από σφαίρες στον κορμό, τη λεκάνη, τα πόδια και το πρόσωπο. Οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον του όταν εκείνος προσπάθησε να διαφύγει αφού τον σταμάτησαν για μια τροχαία παράβαση ήσσονος σημασίας. Τα πλάνα από τη στιγμή της καταδίωξης είναι ιδιαίτερα σκληρά!

Έπειτα από καταδίωξη αρκετών λεπτών, ο Γουόκερ πήδηξε έξω από το αυτοκίνητό του και άρχισε να τρέχει, σύμφωνα με τα πλάνα ενός βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία. Φαίνεται κάποια στιγμή να στρέφεται προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι πίστευαν ότι ήταν οπλισμένος. Ένα όπλο βρέθηκε αργότερα, μέσα στο εγκαταλειμμένο αυτοκίνητό του.

Η Κόλερ είπε ότι το εργαστήριό της δεν διενήργησε έλεγχο για εντοπισμό ιχνών πυρίτιδας στα χέρια του Γουόκερ, εξηγώντας ότι το τεστ αυτό δεν είναι πάντα αξιόπιστο.

Οι οκτώ αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στο περιστατικό έχουν τεθεί σε αργία, ανέφερε ο αστυνομικός διευθυντής του Άκρον, Στιβ Μάιλετ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις