Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

ΗΠΑ: Άλλοι 598 θάνατοι από κορονοϊό – Πλησιάζουν τα 2 εκατ. τα κρούσματα

κορονοϊός

Άλλοι 598 άνθρωποι στις ΗΠΑ πέθαναν από κορονοϊό τις τελευταίες 24 ώρες, κάτι που αύξησε σε 104.356 τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στη χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Ως το βράδυ της Κυριακής, είχαν καταγραφεί 1.788.762 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, μακράν τα περισσότερα σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου, σύμφωνα με τα δεδομένα αυτής της σχολής ιατρικής της Βαλτιμόρης.

Στέλνουν… υδροξυχλωροκίνη στην Βραζιλία! 

Εν τω μεταξύ, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ έστειλε στη Βραζιλία δύο εκατομμύρια δόσεις υδροξυχλωροκίνης, η χρήση της οποίας είναι πολύ αμφιλεγόμενη.

«Ο αμερικανικός και ο βραζιλιάνικος λαός είναι αλληλέγγυοι στον αγώνα εναντίον του κορονοϊού. Σήμερα, αποδεικνύοντας αυτή την αλληλεγγύη, ανακοινώνουμε ότι η αμερικανική κυβέρνηση έστειλε δύο εκατομμύρια δόσεις υδροξυχλωροκίνης στον λαό της Βραζιλίας», αναφέρει ανακοίνωση Τύπου της αμερικανικής προεδρίας.

click4more: “Ο κορονοϊός έχει γίνει λιγότερο θανατηφόρος” – Ελπιδοφόρα μηνύματα από την Ιταλία

Η υδροξυχλωροκίνη «θα χρησιμοποιηθεί προληπτικά, για να βοηθήσει στην υπεράσπιση των νοσοκόμων, των γιατρών και των επαγγελματιών της υγείας έναντι του ιού. Θα χρησιμοποιηθεί επίσης ως θεραπεία για Βραζιλιάνους που έχουν μολυνθεί» από τον SARS-CoV-2, προστίθεται στο δελτίο Τύπου της αμερικανικής προεδρίας.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος προβάλλει συχνά τη στενή σχέση του με τον βραζιλιάνο ομόλογό του, είχε προκαλέσει κατάπληξη πριν από δέκα ημέρες, όταν αποκάλυψε πως έπαιρνε υδροξυχλωροκίνη προληπτικά εναντίον του κορονοϊού, αψηφώντας τις συστάσεις των αμερικανικών υγειονομικών αρχών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις