Κυριακή, 28 Απρ.
20oC Αθήνα

ΗΠΑ: Άνδρας έκανε «ντου» στον μακελάρη του Μπάφαλο μέσα στο δικαστήριο – Ισόβια στον δολοφόνο

ΗΠΑ: Άνδρας έκανε «ντου» στον μακελάρη του Μπάφαλο μέσα στο δικαστήριο – Ισόβια στον δολοφόνο

Σε ρινγκ μετατράπηκε η αίθουσα δικαστηρίου των ΗΠΑ όπου γινόταν η δίκη του μακελάρη του Μπάφαλο, Πέιτον Τζέντρον, όταν άνδρας επιτέθηκε στον δολοφόνο, στον οποίο επιβλήθηκε τελικά ποινή ισόβιων δεσμών.

Ένας εύσωμος άνδρας που ήταν στην αίθουσα του δικαστηρίου, επιτέθηκε στον ρατσιστή Πέιτον Τζέντρον, ο οποίος δολοφόνησε 10 Αφροαμερικανούς στην πόλη των ΗΠΑ τον Μάιο του 2022 και επιχείρησε να λιντσάρει τον 19χρονο.

Ο άνδρας προσέγγισε τον 19χρονο και χρειάστηκε να πέσει πάνω του όλη η αστυνομική δύναμη που ήταν στην αίθουσα για να τον σταματήσουν πριν προλάβει να λιντσάρει τον ρατσιστή δολοφόνο, ενώ ο Τζέντρον απομακρύνθηκε άρον – άρον.

Οι οργισμένες δηλώσεις κατά του κατηγορούμενου από την αδερφή ενός από τα θύματα του πυροβολισμού σε σούπερ μάρκετ του Μπάφαλο κατά την ακροαματική διαδικασία, διακόπηκαν όταν ένας άγνωστος που βρισκόταν δίπλα της προσπάθησε να επιτεθεί στον νεαρό δράστη ορμώντας εναντίον του.

«Σκότωσες την αδερφή μου», είπε λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα η Μπάρμπαρα Μαπς στον Πέιτον Τζέντρον. Η 72χρονη αδελφή της Μαπς, Κάθριν Μάσεϊ, ήταν ένα από τα 10 θύματα.

Έβαλε τα κλάματα

Ο δράστης της δολοφονίας στην πόλη των ΗΠΑ, τόνισε στην απολογία του ότι λυπάται και έβαλε και τα κλάματα.

«Λυπάμαι πολύ για όλο τον πόνο που ανάγκασα να υποφέρουν τα θύματα και οι οικογένειές τους. Λυπάμαι πολύ που έκλεψα τις ζωές των αγαπημένων σου. Δεν μπορώ να εκφράσω πόσο μετανιώνω για όλες τις αποφάσεις που πήρα πριν από τις ενέργειές μου στις 14 Μαΐου», δήλωσε ο Πέιτον Τζέντρον.

«Έκανα ένα τρομερό πράγμα εκείνη τη μέρα. Πυροβόλησα και σκότωσα ανθρώπους επειδή ήταν μαύροι. Κοιτάζοντας πίσω τώρα, δεν μπορώ να πιστέψω ότι το έκανα πραγματικά. Πίστευα αυτά που διάβαζα στο διαδίκτυο και ενήργησα από μίσος. Ξέρω ότι δεν μπορώ να το πάρω πίσω, αλλά μακάρι να μπορούσα και δεν θέλω να εμπνευστεί κανείς από εμένα και από αυτό που έκανα».

Κάποια στιγμή, μάλιστα κατά τη διάρκεια της κατάθεσης μελών των οικογενειών των θυμάτων ο Τζέντρον λύγισε τελείως, έβγαλε τα γυαλιά του και άρχισε να κλαίει.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις