Κόσμος

ΗΠΑ: Απολύθηκαν ή παραιτήθηκαν 150 εργαζόμενοι νοσοκομείου στο Τέξας που αρνήθηκαν να εμβολιαστούν

Πάνω από 150 εργαζόμενοι ενός από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία του Τέξας έχουν απολυθεί ή έχουν παραιτηθεί, καθώς αρνήθηκαν να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού, έγινε γνωστό από μια εκπρόσωπο τύπου του νοσοκομείου.

Το νοσοκομείο Houston Methodist είχε δώσει προθεσμία έως τις 7 Ιουνίου στα μέλη του προσωπικού του για να δηλώσουν τον εμβολιασμό τους, έστω με μια πρώτη δόση. Ένα εσωτερικό σημείωμα επιβεβαίωνε πως οι απρόθυμοι θα τίθεντο σε διαθεσιμότητα για δύο εβδομάδες, κατόπιν θα απολύονταν.

Η εκπρόσωπος τύπου του νοσοκομείου Γκέιλ Σμιθ δήλωσε χθες στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι 153 εργαζόμενοι «είτε παραιτήθηκαν κατά τη διάρκεια του διαστήματος διαθεσιμότητας των δύο εβδομάδων, είτε απολύθηκαν σήμερα».

«Οι εργαζόμενοι που συμμορφώθηκαν (στην οδηγία) κατά τη διάρκεια της περιόδου αναστολής επέστρεψαν στην εργασία τους την ημέρα μετά τη συμμόρφωσή τους», συμπλήρωσε.

Εργαζόμενοι κατάθεσαν μήνυση σε βάρος του νοσοκομείου, κρίνοντας πως είναι παράνομη η υποχρέωση εμβολιασμού, διότι τα εμβόλια δεν έχουν εγκριθεί από τις αμερικανικές υγειονομικές αρχές παρά μόνο στο πλαίσιο μιας διαδικασίας επείγουσας χρήσης.

Η μήνυση απορρίφθηκε από έναν μία δικαστή, σύμφωνα με την οποία η ασφάλεια των εμβολίων δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση.

Η δικαστής αποδοκίμασε, επίσης, τη σύγκριση που έκανε μια ενάγουσα, η Τζένιφερ Μπρίτζες, με ανθρώπινα ιατρικά πειραματόζωα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Η ενάγουσα συνέκρινε την απειλή μεταξύ του να απολυθεί στην περίπτωση που αρνηθεί τον εμβολιασμό με τα «αναγκαστικά ιατρικά πειράματα κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος».

«Το να εξομοιώνει κανείς την αξίωση του εμβολιασμού με τα ιατρικά πειράματα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης είναι καταδικαστέο», τόνισε η δικαστίνα Λιν Χιουζ.

Η Μπρίτζες, η οποία έχασε τη δουλειά της, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο χθες ότι σχεδόν 70 άνθρωποι ετοιμάζονται να προσφύγουν, όπως εκείνη, στη δικαιοσύνη.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισραηλινή αποστολή στο Κάιρο για την επιστροφή της σορού του τελευταίου ομήρου στη Γάζα
Το Ισραήλ επιχειρεί να κλείσει την υπόθεση του Ραν Γκβίλι, του τελευταίου ομήρου που παραμένει στη Γάζα, με στρατό και υπηρεσίες πληροφοριών να κινητοποιούνται για την επιστροφή της σορού του
Μέλη της Χαμάς παραδίδουν το πτώμα ισραηλινού ομήρου στον Ερυθρό Σταυρό
Ο Γερμανός πρόεδρος καλεί τους Βρετανούς να κλείσουν το κεφάλαιο του Brexit – «Don’t look back in anger», είπε, παραπέμποντας στους Oasis
Σε επίσημη επίσκεψη, ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ προτρέπει το Λονδίνο να ανοικοδομήσει τους δεσμούς του με την Ευρώπη, χρησιμοποιώντας τον εμβληματικό στίχο «Don’t look back in anger» ενώπιον των βουλευτών
Ο Γερμανός πρόεδρος, Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ
ΝΑΤΟ: «Η συμμαχία πρέπει να είναι έτοιμη για για αύξηση υβριδικών επιθέσεων» λέει o ανώτατος συμμαχικός διοικητής Ευρώπης
Ο Ανώτατος Συμμαχικός Διοικητής Ευρώπης εκτιμά ότι νέα περιστατικά συνδυαστικών επιθέσεων είναι αναπόφευκτα, την ώρα που αρκετές πρόσφατες ενέργειες αποδίδονται στη Ρωσία
Ο ανώτατος συμμαχικός διοικητής Ευρώπης του ΝΑΤΟ Στρατηγός Αλέξους Γκρίνκεβιτς
Ισραήλ: Ο υποστράτηγος Ρόμαν Γκόφμαν νέος διοικητής της Μοσάντ με ιδεολογική «σφραγίδα» Νετανιάχου
Ο Ρόμαν Γκόφμαν θα είναι ο επόμενος διοικητής της ισραηλινής υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών — Mια επιλογή που επιβεβαιώνει την ιδεολογική σφραγίδα του Μπέντζαμιν Νετανιάχου στον τομέα της ασφάλειας
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου