Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

ΗΠΑ: Αποσύρεται από την κούρσα των Δημοκρατικών ο Μπέτο Ο’Ρουρκ

ΗΠΑ: Αποσύρεται από την κούρσα των Δημοκρατικών ο Μπέτο Ο’Ρουρκ

Την απόσυρσή του από την κούρσα της διεκδίκησης για το χρίσμα των Δημοκρατικών για την αμερικανική προεδρία ανακοίνωσε ο Μπέτο Ο’Ρουρκ, Τόνισε πως δεν έχει κατορθώσει να συγκεντρώσει την αναγκαία χρηματοδότηση για να συνεχίσει την εκστρατεία του.

Σε μήνυμά του στο twitter ο Μπέτο Ο’Ρουρκ ανέφερε: «Οι υπηρεσίες μου προς την χώρα δεν θα είναι ως υποψήφιος, ούτε ως διεκδικητής. Το να το παραδεχθώ τώρα είναι προς το καλλίτερο συμφέρον όσων συμμετέχουν στην εκστρατεία μου. Είναι προς το καλύτερο συμφέρον του κόμματος στην προσπάθειά μας να ενωθούμε γύρω από έναν διεκδικητή της προεδρίας. Και είναι προς το καλλίτερο συμφέρον της χώρας».

Ο 47χρονος Ο’Ρουρκ, που είχε γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής στη χώρα καθώς παρ’ ολίγον να εκλεγεί Γερουσιαστής στο Τέξας το 2018, προσπάθησε να διεκδικήσει το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος. Ωστόσο, τα χαμηλά ποσοστά δημοφιλίας του και η έλλειψη ικανής χρηματοδότησης, τον ανάγκασαν να αποσυρθεί. Με την αποχώρησή του Ο’Ρουρκ παραμένουν πλέον 17 υποψήφιοι στην κούρσα της διεκδίκησης για το χρίσμα των Δημοκρατικών.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως θα διεκδικήσει ξανά την εκλογή του στη Γερουσία του χρόνου, μία απόφαση που δεν πρόκειται να ευχαριστήσει αρκετά ηγετικά στελέχη του κόμματός του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις