Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

ΗΠΑ: Αποσύρθηκε ο Ρούμπιο, ένας αντίπαλος μείον για τον Τραμπ

Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters

Από τη στιγμή που η Φλόριντα ψήφισε… Τραμπ και ο Μαρκ Ρούμπιο δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε την ίδια του την πολιτεία (εκεί εκλέγεται γερουσιαστής), δεν υπήρχε άλλος δρόμος. Ακόμη ένας αντίπαλος του Ντόναλντ Τραμπ αποσύρθηκε από την κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2016.

“Ενώ αυτή η χρονιά μπορεί να μην ήταν η χρονιά για ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας για το μέλλον μας, εξακολουθώ να νιώθω ελπίδα και αισιοδοξία για την Αμερική”, είπε στους υποστηρικτές του στη Φλόριντα ο Ρούμπιο, ανακοινώνοντας την απόφασή του να αποσυρθεί από την κούρσα για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.

Η απόφασή του ακολουθεί επίσης χαμηλές επιδόσεις την περασμένη εβδομάδα στο Μίσιγκαν και το Μισισιπί, όπου συγκέντρωσε μονοψήφια νούμερα στις προκριματικές εκλογές.

Ούτε και στη… δεύτερη «σούπερ Τρίτη» τα πήγε καλά όμως. Αλλά η νίκη του Τραμπ στη Φλόριντα ήταν εκείνη που έδωσε τη… χαριστική βολή στην προεκλογική εκστρατεία του νεαρού γερουσιαστή.

Φωτογραφία Reuters

Πλέον, στη μάχη για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων έμειναν ο Ντόναλντ Τραμπ, ο γερουσιαστής από το Τέξας Τεντ Κρούζ και ο κυβερνήτης του Οχάιο Τζον Κέισικ. Και τα αποτελέσματα των νέων προκριματικών εκλογών «φουντώνουν» την ανησυχία ακόμη και του σκληρού πυρήνα των Ρεπουμπλικάνων πως ο Τραμπ θα είναι αυτός που θα κερδίσει το χρίσμα, θα διεκδικήσει την προεδρία και ίσως… χάσει.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε