Κόσμος

ΗΠΑ: “Δεν έχουμε κανένα σχέδιο χτυπήματος της Βόρειας Κορέας” δηλώνει αμερικανίδα διπλωμάτης

Κανένα σχέδιο δεν έχει η αμερικανική κυβέρνηση για προληπτικό "χτύπημα" στην Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η ανώτερη Αμερικανίδα διπλωμάτης Σούζαν Θόρντον, επικεφαλής των υποθέσεων Ανατολικής Ασίας και Ειρηνικού.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ενώ η κυβέρνηση Τραμπ επανειλημμένα έχει τονίσει ότι προτιμά μια διπλωματική λύση στην κρίση με το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας, Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι ο Τραμπ και οι σύμβουλοί του έχουν συζητήσει την πιθανότητα ενός προληπτικού πλήγματος ενάντια σε αυτή την απομονωμένη χώρα.

Δύο Αμερικανοί γερουσιαστές, μία από το Δημοκρατικό κόμμα και ένας από το Ρεπουμπλικανικό, που μίλησαν στην ακρόαση έγκρισης της Θόρντον στο πόστο της ως βοηθός του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, δήλωσαν ότι εκείνοι και άλλοι γερουσιαστές άκουσαν από ανώτερους αξιωματούχους του Λευκού Οίκου την Τετάρτη ότι δεν υπάρχει μια τέτοια στρατηγική.

Ερωτηθείσα από την Δημοκρατική γερουσιαστή Τζιν Σαχίν, αν κατά την αντίληψή της η κυβέρνηση δεν έχει μια στρατηγική bloody nose , η Τόμσον απάντησε: «Αυτή είναι η κατανόησή μου, ναι».

Ο δεύτερος γερουσιαστής, ο Ρεπουμπικάνος Τζέιμς Ρις, δήλωσε στους βουλευτές ότι του ειπώθηκε «από ανθρώπους της κυβέρνησης, πλέον υψηλόβαθμους, ότι δεν υπάρχει μια στρατηγική “bloody nose”.

Ο Ρις τόνισε ότι οι αξιωματούχοι, τους οποίους δεν κατονόμασε, δήλωσαν πως «δεν συζήτησαν ποτέ για αυτή, ποτέ δεν την εξέτασαν, δεν χρησιμοποίησαν ποτέ αυτόν τον όρο (σ.σ. bloody nose), και δεν είναι κάτι που οι άνθρωποι πρέπει να συζητούν».

Η Θόρτον δήλωσε ότι οι ΗΠΑ είναι ανοιχτές σε διάλογο με τη Βόρεια Κορέα και πως αυτός θα πρέπει να έχει ένα θέμα: την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η υπερθέρμανση του πλανήτη αυξάνει τον κίνδυνο για τους άνω των 60 ετών
Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι προηγούμενες μελέτες υποτίμησαν πολύ τους κινδύνους που διατρέχουν άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας, καθώς βασίστηκαν σε δεδομένα που σήμερα είναι εν μέρει ξεπερασμένα
Ζέστη
Βίντεο σοκ από ένοπλη επίθεση σε λύκειο στις Φιλιππίνες – Σκοτώθηκε μαθητής, αυτοκτόνησε ο δράστης
Η αστυνομία ανακοίνωσε πως μαθητής πήγε στο σχολείο έχοντας μαζί του «πιστόλι και τουφέκι» κι άνοιξε πυρ μέσα σε αίθουσες, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, προτού στρέψει όπλο στον εαυτό του
Η στιγμή της επίθεσης
Ποιοι είναι οι 5 έφηβοι που σκοτώθηκαν στο τροχαίο στην Ιρλανδία - Η πιθανή εγκληματική τους δραστηριότητα, «οδηγούν ανάποδα για τα likes»
Οι πέντε νεαροί φορούσαν μάσκες όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο της σύγκρουσης, ενώ αναμένονται οι νεκροψίες για την εξακρίβωση των ακριβών αιτιών θανάτου
τροχαιο ιρλανδια
Φραστική επίθεση Τραμπ και Λευκού Οίκου σε δημοσιογράφο του CNN – «Σιωπή, κάνεις πολλή φασαρία»
Η Κρίστεν Χολμς ρώτησε τον Τραμπ σχετικά με δήλωση που είχε κάνει δημοκρατικός γερουσιαστής στην Τζόρτζια όταν πρόσαψε στον Ντόναλντ Τραμπ πως ενδιαφέρεται για τις προσωπικές δουλειές του και τις σχέσεις του περισσότερο από τα προεδρικά καθήκοντά του
τραμπ