Κόσμος

ΗΠΑ: Δεν έχουμε βγάλει ακόμα συμπέρασμα για την δολοφονία του Κασόγκι

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν, σε αυτό το στάδιο, φθάσει σε «οριστικό συμπέρασμα» για τις ευθύνες στην δολοφονία του σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η Ουάσινγκτον θα συνεχίσει να ερευνά τα γεγονότα, ενώ θα διατηρήσει την «σημαντική στρατηγική σχέση» ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Σαουδική Αραβία, διευκρίνισε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Οι πρόσφατες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η αμερικανική κυβέρνηση έφθασε σε οριστικό συμπέρασμα είναι ανακριβείς», δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χέδερ Νάουερτ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, που επικαλείται μη κατονομαζόμενες πηγές, η CIA έχει συμπεράνει ότι ο πρίγκιπας διάδοχος και ντε φάκτο ηγέτης της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν έδωσε την εντολή για την δολοφονία του δημοσιογράφου εντός των χώρων του προξενείου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη από ομάδα που εστάλη ειδικά για τον λόγο αυτόν από το Ριάντ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραυματίστηκαν επιβάτες πτήσης της JetBlue Airways – Οι πιλότοι έκαναν αναγκαστική προσγείωση στη Φλόριντα
Το αεροσκάφος, ένα Airbus A320, εκτελούσε την πτήση 1230 και είχε αναχωρήσει από το Κανκούν του Μεξικού με προορισμό το διεθνές αεροδρόμιο Νιούαρκ Λίμπερτι στο Νιου Τζέρσεϊ
Αεροσκάφος της JetBlue Airlines
Axios: «Προ των πυλών» η σύσταση διεθνούς ασφάλειας στη Γάζα – Οι προϋποθέσεις, το «ναι» της Χαμάς και ο ρόλος της Τουρκίας
Οι ΗΠΑ πιέζουν για την οριστικοποίηση του σχεδίου για τη δημιουργία διεθνούς δύναμης ασφαλείας, με διάφορες χώρες να είναι διατεθειμένες να στείλουν στρατεύματα προκειμένου να επικρατήσει η ειρήνη στη Γάζα
Μια λήψη από drone δείχνει την καταστροφή σε μια κατοικημένη γειτονιά, στην πόλη της Γάζας.