Κόσμος

ΗΠΑ: Διακινητής πέταξε δυο κοριτσάκια από τοίχο τεσσάρων μέτρων

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Διακινητής πέταξε δύο κοριτσάκια από έναν τοίχο ύψους τεσσάρων μέτρων στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.

Πρόκειται για δύο κοριτσάκια από το Εκουαδόρ ηλικίας τριών και πέντε ετών. Ένα μέλος της υπηρεσίας φύλαξης των συνόρων που ήλεγχε τις κάμερες, είδε το περιστατικό και ενημέρωσε τους συναδέλφους του.

“Την Τρίτη το βράδυ ένας πράκτορας της Σάντα Τερέζα αρμόδιος για τις κάμερες είδε έναν διακινητή να ρίχνει δύο μικρά παιδιά από έναν συνοριακό τοίχο ύψους 14 ποδών (περίπου 4 μέτρων)”, ανακοίνωσε η CBP.

Τα κοριτσάκια μεταφέρθηκαν σε σταθμό του CBP στην Σάντα Τερέζα του Νέου Μεξικού για να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια διακομίστηκαν σε νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

“Είμαι σοκαρισμένη από τον απάνθρωπο τρόπο με τον οποίο αυτοί οι διακινητές πέταξαν χθες το βράδυ από έναν τοίχο, αθώα παιδιά”, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η επικεφαλής της περιπολίας Γκλόρια Ι. Τσάβες.

Η Τσάβες διευκρίνισε ότι οι Αμερικανοί συνοριοφύλακες συνεργάζονται με τις μεξικανικές αρχές για να εντοπίσουν τους δράστες.

Οι ΗΠΑ είναι αντιμέτωπες με μεγάλη αύξηση του αριθμού των μεταναστών που φτάνουν στα νότια σύνορά τους: περισσότεροι από 100.000 παράτυποι μετανάστες συνελήφθησαν τον Φεβρουάριο, εκ των οποίων σχεδόν 10.000 ασυνόδευτοι ανήλικοι και 20.000 μέλη οικογενειών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πρόωρες εκλογές στη Βρετανία θα προκηρύξει αν γίνει πρωθυπουργός, ο επίδοξος ηγέτης των Εργατικών Άντι Μπέρναμ
Ο δήμαρχος θα πρέπει πάντως να κερδίσει τις τοπικές βουλευτικές εκλογές στην περιφέρεια του Μέικερσφιλντ, για να διεκδικήσει στη συνέχεια την ηγεσία του κόμματος
REUTERS
Καλλιτέχνες έριξαν «άκυρο» στον Τραμπ για τις επετειακές συναυλίες κι εκείνος αποφάσισε να εμφανιστεί... ο ίδιος - «Προσελκύω μεγαλύτερο κοινό από τον Έλβις»
Την Παρασκευή, ο Μπρετ Μάικλς, ο frontman του ροκ συγκροτήματος Poison, ήταν ο πέμπτος καλλιτέχνης που απέσυρε τη συμμετοχή του από τις συναυλίες «Freedom 250»
REUTERS