Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

ΗΠΑ: Διαψεύδει το υπ. Δικαιοσύνης τα σενάρια παραίτησης του Μπαρ λόγω… Τραμπ

ΗΠΑ: Διαψεύδει το υπ. Δικαιοσύνης τα σενάρια παραίτησης του Μπαρ λόγω… Τραμπ

Εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ απέρριψε τις φήμες σύμφωνα με τις οποίες ο υπουργός Γουίλιαμ Μπαρ εξετάζει το ενδεχόμενο να παραιτηθεί εξαιτίας των αλλεπάλληλων αναρτήσεων του Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter, με αντικείμενο ποινικές έρευνες που διενεργεί το υπουργείο, μετά τις σχετικές πληροφορίες του Τύπου που ήρθαν στη δημοσιότητα.

«Ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν σκοπεύει να παραιτηθεί», δήλωσε η Κέρι Κούπερ στο Twitter.

Η εφημερίδα Washington Post ανέφερε χθες Τρίτη, επικαλούμενη τρεις κυβερνητικούς αξιωματούχους, ότι ο Μπαρ δήλωσε σε ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στον Αμερικανό πρόεδρο πως εξετάζει το ενδεχόμενο να παραιτηθεί.

Δεν είναι ξεκάθαρο αν ο Μπαρ ενημέρωσε απευθείας τον Τραμπ για την πρόθεσή του, πρόσθετε η Washington Post, ενώ τόνιζε ότι ο Μπαρ «φάνηκε να μοιράζεται τις απόψεις του με συμβούλους (του Τραμπ), με την ελπίδα ότι ο πρόεδρος θα λάβει το μήνυμα» και θα πάψει να κάνει αναρτήσεις που συνδέονται με ποινικές έρευνες του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Δεν… είναι διατεθειμένος να αλλάξει τη στάση του ο Τραμπ

Ωστόσο ο Τραμπ δεν φαίνεται διατεθειμένος να αλλάξει τη στάση του καθώς θεωρεί ότι είναι καλό πολιτικό μήνυμα να καταγγέλλει περιπτώσεις κακοδιαχείρισης στο υπουργείο Δικαιοσύνης και το FBI.

Ο Τραμπ δήλωσε χθες Τρίτη ότι περιβάλλει με την απόλυτη εμπιστοσύνη του τον Μπαρ, μολονότι ο υπουργός Δικαιοσύνης εξανέστη την περασμένη εβδομάδα δηλώνοντας πως η συνήθεια του προέδρου να κάνει κρίσεις μέσω Twitter σχετικά με εν εξελίξει έρευνες για υποθέσεις ποινικής φύσης καθιστά αδύνατο για τον ίδιο να ασκήσει τα καθήκοντά του.

«Κάνω πράγματι τη δουλειά του πιο δύσκολη (…). Συμφωνώ πράγματι με αυτό», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ πριν επιβιβαστεί στο αεροσκάφος του. «Ο υπουργός Δικαιοσύνης είναι άνθρωπος με μεγάλη ακεραιότητα», πρόσθεσε.

Την περασμένη εβδομάδα, αξιωματούχοι του υπουργείου Δικαιοσύνης απέσυραν την εισήγησή τους για την ποινή σε βάρος του Ρότζερ Στόουν, επί σειρά ετών στενού συνεργάτη του Τραμπ, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ψευδορκία ενώπιον του Κογκρέσου. Η εξέλιξη προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στο υπουργείο και πάνω από 1.000 πρώην στελέχη του υπουργείου έχουν προτρέψει τον Μπαρ να παραιτηθεί.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις