Κόσμος

ΗΠΑ: Δοκιμαστική εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Minuteman III από βάση της Καλιφόρνια

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η αμερικανική πολεμική αεροπορία έκανε την Τετάρτη ακόμη μια δοκιμαστική εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) από τη βάση Βάντενμπεργκ στην Καλιφόρνια.

Σκοπός της δοκιμαστικής εκτόξευσης Minuteman III ήταν η επαλήθευση της ασφάλειας, της αποτελεσματικότητας και της ετοιμότητας του συγκεκριμένου οπλικού συστήματος, υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της διοίκησης της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας (AFGSC) που είναι αρμόδια για τους πυραύλους ICBM (διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων που είναι ικανοί να φέρουν πυρηνική κεφαλή).

Η προηγούμενη δοκιμή Minuteman III (στις 16 Αυγούστου) είχε αναβληθεί δύο φορές. Αρχικά είχε προγραμματιστεί για τον Μάρτιο, αλλά αναβλήθηκε λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, προκειμένου να αποφευχθεί μια κλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις Ουάσινγκτον-Μόσχας.

Αναβλήθηκε για δεύτερη φορά στις αρχές Αυγούστου, ενόσω βρίσκονταν σε εξέλιξη τα κινεζικά στρατιωτικά γυμνάσια γύρω από την Ταϊβάν, μετά την επίσκεψη της προέδρου της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι στην Ταϊπέι, η οποία είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Πεκίνου.

Το πυρηνικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ περιλαμβάνει πυραύλους Minuteman III (που εκτοξεύονται από το έδαφος), πυραύλους Trident (που εκτοξεύονται από υποβρύχια) και βόμβες που μεταφέρονται από στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πύρινη κόλαση» σε Γαλλία και Ισπανία: Εικόνες καταστροφής σε Μπορντό και Μαδρίτη, πάνω από 950.000 στρέμματα έχουν καεί
Στην Ισπανία, ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ είπε ότι η προτεραιότητα της κυβέρνησής του είναι «να σωθούν ζωές» και στη Γαλλία, περίπου 200.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους
Φωτιά
Σαουδική Αραβία: Στόχος των επιθέσεων των Χούθι οι εγκαταστάσεις της Saudi Aramco στην Ερυθρά Θάλασσα
Ο δίαυλος της Ερυθράς Θάλασσας είναι πλέον ζωτικής συμμαχίας για το Ριάντ μετά το αποκλεισμό από την Τεχεράνη των Στενών του Ορμούζ στην ανατολική πλευρά της αραβικής χερσονήσου
Στήλη καπνού υψώνεται, καθώς οι Χούθι της Υεμένης, που είναι προσκείμενοι στο Ιράν, πραγματοποίησαν επιχειρήσεις με στόχο τις εγκαταστάσεις της Saudi Aramco στο Τζιζάν και το Γιανμπού