Κόσμος

ΗΠΑ: Δολοφονήθηκε η επικεφαλής εβραϊκής Συναγωγής στο Ντιτρόιτ – Μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου

Μαχαιρωμένη μέχρι θανάτου βρέθηκε η επικεφαλής εβραϊκής Συναγωγής στο Ντιτρόιτ χθες Σάββατο (22.10.2023) έξω από το σπίτι της, με τις Αρχές να έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δολοφόνου. Αδιευκρίνιστο – προς το παρόν – το κίνητρο του εγκλήματος…

Η 40χρονη Σαμάνθα Γουόλ, η επικεφαλής εβραϊκής Συναγωγής στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν, δέχθηκε πολλές μαχαιριές και στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρή υπήρχαν ίχνη αίματος που οδηγούσαν στο σπίτι της, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CBS Detroit.

Ο θάνατος της Γουόλ, συμβούλου στελεχών του Δημοκρατικού Κόμματος και επικεφαλής της Συναγωγής Isaac Agree, επιβεβαιώθηκε από την εβραϊκή κοινότητα μέσω social media.

«Είμαστε συγκλονισμένοι και θλιμμένοι στο άκουσμα του αδόκητου χαμού της Σαμάνθα Γουόλ, προέδρου του συμβουλίου μας», αναφέρει η ανακοίνωση της εβραϊκής Συναγωγής. «Επί του παρόντος, δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες, αλλά θα τις κοινοποιήσουμε όταν είναι διαθέσιμες», επισημαίνεται στην ανάρτηση.

«Η Σαμ ήταν ένας από τους πιο ευγενικούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει», έγραψε η γενική εισαγγελέας του Μίσιγκαν, η Ντέινα Νέσελ, σε ανάρτησή της στο X (πρώην Twitter). «Συντετριμμένη» δήλωσε από την πλευρά της η Ελίσα Σλότκιν, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, για την οποία είχε εργαστεί στο παρελθόν η Σαμάνθα Γουόλ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Bloomberg: Το σχέδιο Τραμπ για τη Γροιλανδία – Ζητά λευκή επιταγή για στρατιωτική παρουσία με αντάλλαγμα να μην επιβάλλει δασμούς
Οι ΗΠΑ προσπαθούν να αλλάξουν την αμυντική συμφωνία με τη Δανία η οποία προβλέπει πως για κάθε αλλαγή στις στρατιωτικές επιχειρήσεις ή εγκαταστάσεις, θα πρέπει να ενημερώνεται τόσο η Δανία όσο και η Γροιλανδία
Ντόναλντ Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ δικαιολόγησε τη νέα μελανιά στο χέρι του: «Το χτύπησα στο τραπέζι, είναι παρενέργεια της ασπιρίνης»
«Όταν παίρνεις τη μεγάλη ασπιρίνη, σου λένε ότι θα έχεις μώλωπες. Ο γιατρός μου είπε: "Δεν χρειάζεται να την παίρνετε, κύριε, είστε πολύ υγιής". Αλλά εγώ απάντησα: "Δεν παίρνω κανένα ρίσκο"»
H μελανιά στο χέρι του Τραμπ
Οι Βρυξέλλες γύρισαν την «πλάτη» στο «συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ: Αμφιβολίες και επιφυλακτικότητα
Η Ευρωπαϊκή Ένωση εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξη, μετά την υπαναχώρηση του Ντόναλντ Τραμπ για δασμούς και Γροιλανδία - Κανένας εφησυχασμός για τα σχέδια και τις βλέψεις του
Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν