Κόσμος

ΗΠΑ: Εφιαλτική πρόβλεψη! “Σε 4 μήνες θα έχουμε 300.000 νεκρούς από κορονοϊό”

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Εφιαλτικές είναι οι προβλέψεις του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, το οποίο εκτιμά ότι σχεδόν τους 300.000 νεκρούς από κορονοϊό ενδέχεται να φτάσουν οι ΗΠΑ την 1η Δεκεμβρίου.

Τόνισαν ωστόσο ότι ενδέχεται να σωθούν ως και 70.000 ζωές εάν οι Αμερικανοί τηρούν τη σύσταση να φορούν μάσκες σε δημόσιους κλειστούς χώρους.

click4more: ΗΠΑ: “Πάγωμα”! Πάνω από 2.000 νεκροί από κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο – Ρεκόρ τριμήνου

Η πρόβλεψη αυτή του Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) του πανεπιστημίου δημοσιοποιήθηκε την ώρα που μέλη της task force του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της πανδημίας προειδοποιούν πως μεγάλες πόλεις ενδέχεται να μετατραπούν σε νέες εστίες εάν δεν ληφθούν μέτρα.

«Αυτό που βλέπουμε στις ΗΠΑ μοιάζει με το τρενάκι του λούνα παρκ», σχολίασε ο Δρ. Κρίστοφερ Μάρεϊ, διευθυντής του IHME. «Φαίνεται πως ο κόσμος φοράει μάσκα και τηρεί την κοινωνική απόσταση όταν οι μολύνσεις αυξάνονται, αλλά αφού περάσει λίγος καιρός και τα κρούσματα μειωθούν, επικρατεί εφησυχασμός, μείωση της επαγρύπνησης», εξήγησε.

160.000 νεκροί

Σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς, ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν πεθάνει έχει ξεπεράσει πλέον τους 160.000, ενώ οι μολύνσεις πλησιάζουν τα 4,9 εκατομμύρια. Πρόκειται για τον βαρύτερο απολογισμό της πανδημίας στον πλανήτη.

Τα κρούσματα μειώνονται σε πολιτείες που είχαν μετατραπεί σε επίκεντρο της πανδημίας, όπως η Αριζόνα, η Καλιφόρνια, η Φλόριντα και το Τέξας, αλλά αντιθέτως αυξάνονται σε Κολοράντο, Άινταχο, Κεντάκι, Μισισιπή, Μιζούρι, Οχάιο, Οκλαχόμα, Όρεγκον και Βιρτζίνια. Το Τενεσί και η Βόρεια Καρολίνα κατέγραψαν χθες ρεκόρ θανάτων εξαιτίας της COVID-19 (42 και 73, αντίστοιχα)

Η πανδημία, που αρχικά είχε επίκεντρο την πολύ πυκνοκατοικημένη πόλη της Νέας Υόρκης, έχει πλέον εξαπλωθεί απ’ άκρου σ’ άκρο των ΗΠΑ, εν μέρει λόγω των ταξιδιών αναψυχής, και ειδικοί προειδοποιούν πως αυτός είναι δείκτης ότι «έχουμε μπελάδες μπροστά μας», όπως το έθεσε ο Δρ. Άνθονι Φάουτσι μιλώντας χθες στο CNN.

Χθες Πέμπτη ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 ξεπέρασε τους 2.060, ενώ καταγράφηκαν πάνω από 58.000 νέα κρούσματα μόλυνσης σε 24 ώρες, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς. Το όριο των 2.000 θανάτων σε 24 ώρες εξαιτίας της COVID-19 είχε να ξεπεραστεί από την 7η Μαΐου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φρίκη στην Ταϊλάνδη: Βρέθηκε πτώμα 17χρονης μέσα σε βαλίτσα – Συνελήφθη ένας Αυστραλός
Σε εικόνες από κάμερα κλειστού κυκλώματος ο Αυστραλός διακρίνεται να μπαίνει συνοδευόμενος από την 17χρονη μέσα σε ένα κτίριο του τουριστικού θερέτρου Παταγιά τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη
Αστυνομία στην Ταϊλάνδη
Μικρά θαύματα στα χαλάσματα από τον διπλό σεισμό στη Βενεζουέλα - Διασώστες συνεχίζουν να βγάζουν εγκλωβισμένους, συγκλονιστικά βίντεο
Σωστικά συνεργεία απ’ όλο τον κόσμο έχουν σπεύσει στη Βενεζουέλα για να προφέρουν βοήθεια σκάβοντας ακόμη και με τα χέρια τους - Πλησιάζουν τους 1000 οι νεκροί - Πλάνα από drones δείχνουν την καταστροφή
Σωστικά συνεργεία στη Λα Γκουάιρα της Βενεζουέλας