Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

ΗΠΑ: Εκατόμβη νεκρών από φονικούς ανεμοστρόβιλους – Εγκλωβισμένοι ύστερα κατάρρευση οροφής αποθήκης της Amazon

ΗΠΑ: Εκατόμβη νεκρών από φονικούς ανεμοστρόβιλους – Εγκλωβισμένοι ύστερα κατάρρευση οροφής αποθήκης της Amazon

Ακόμα και τους 100 μπορεί να φτάσει ο αριθμός των νεκρών από τους ανεμοστρόβιλους και τους σφοδρούς ανεμοστρόβιλους, που πλήττουν εδώ και λίγες ώρες τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη του Κεντάκι των ΗΠΑ, Άντι Μπεσίρ, οι νεκροί είναι τουλάχιστον 50, ενώ, όπως είπε δεν αποκλείεται ο αριθμός των νεκρών να είναι σημαντικά πολύ μεγαλύτερος.

Στο Ιλινόις των ΗΠΑ άγνωστος αριθμός ανθρώπων έχει παγιδευτεί ύστερα από την κατάρρευση μέρους της οροφής μιας αποθήκης της εταιρείας διαδικτυακού εμπορίου Amazon κοντά στο Σεν Λούις εξαιτίας λόγω ανεμοστρόβιλων.

Η υπηρεσία αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων της πόλης Κόλινσβιλ ανακοίνωσε ότι έχει «υπάρχει ένα περιστατικό με πολλά θύματα», ενώ πρόσθεσε ότι πολλοί άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί μέσα στην αποθήκη που βρίσκεται στο Έντουαρτσβιλ, στο νότιο Ιλινόι.

Στην ανάρτησή της στο Facebook η υπηρεσία δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες, ενώ ακόμη δεν είναι γνωστό αν και πόσοι άνθρωποι έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί.

Εκπρόσωπος της Amazon δήλωσε ότι η εταιρεία παρακολουθεί την κατάσταση.

Στο Τενεσί, η κακοκαιρία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον τρεις ανθρώπους, δήλωσε στην Post ο Ντιν Φλένερ, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων της πολιτείας.

Χάος σε οίκο ευγηρίας

Νωρίτερα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει ότι τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες Παρασκευή, πέντε τραυματίστηκαν και πολλοί παραμένουν εγκλωβισμένοι αφού οίκος ευγηρίας στο βορειοανατολικό Άρκανσο, στις κεντρικές ΗΠΑ, χτυπήθηκε από ανεμοστρόβιλο.

Ο ανεμοστρόβιλος που έπληξε τον οίκο ευγηρίας ο οποίος βρίσκεται στην πόλη Μονέτ, κοντά στα σύνορα με τη γειτονική πολιτεία Τενεσί, ήταν ένας από τους πολλούς που δημιουργήθηκαν στην περιοχή, σύμφωνα με το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο KAIT.

«Είκοσι άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι στο Monette Manor αυτή τη στιγμή και έχουμε δύο επιβεβαιωμένα θύματα», δήλωσε ο δικαστής της κομητείας Κρέγκχεντ, ο Μάρβιν Ντέι, στο CNN.

Εξάλλου υπάρχουν αναφορές ότι ένας άλλος οίκος ευγηρίας στην πόλη Τρούμαν έχει επίσης υποστεί ζημιές, με την πυροσβεστική και σωστικά συνεργεία να σπεύδουν στο σημείο, όπως μετέδωσε το KAIT.

Δύο ανεμοστρόβιλοι

Ισχυρές καταιγίδες που μαίνονται στις κεντρικές πολιτείες των ΗΠΑ από αργά την Παρασκευή έχουν προκαλέσει τουλάχιστον δύο ανεμοστρόβιλους, σύμφωνα με αξιωματούχους, ενώ ο κυβερνήτης του Κεντάκι μίλησε για σπαρακτικές σκηνές.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα εκτείνονται από την κοιλάδα του Μισισιπή ως το κεντρικό Οχάιο, ενώ η αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία έχει εκδώσει ισχυρή προειδοποίηση για ανεμοστρόβιλους στις πολιτείες Άρκανσο, Τενεσί, Μιζούρι, Ιλινόι και Ιντιάνα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις