Κυριακή, 28 Απρ.
23oC Αθήνα

ΗΠΑ: Ένας νεκρός και πάνω από 20 τραυματίες από ανεμοστρόβιλο στο Μισισίπι

ΗΠΑ: Ένας νεκρός και πάνω από 20 τραυματίες από ανεμοστρόβιλο στο Μισισίπι

Ένας άνθρωπος είναι νεκρός και περισσότεροι από 20 τραυματίες από τον ανεμοστρόβιλο που έπληξε το κεντρικό Μισισίπι τα ξημερώματα, όπως ανακοίνωσαν σήμερα Δευτέρα (19.6.2023) οι Αρχές της αμερικανικής Πολιτείας.

Ο ανεμοστρόβιλος έπληξε την κοινότητα Λούιν, περίπου 110 χιλιόμετρα ανατολικά του Τζάκσον στο κεντρικό Μισισίπι. Οι εικόνες που μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα αποτυπώνουν την έκταση της καταστροφής σε αυτήν τη μικρή κοινότητα.

Εκπρόσωπος του ιατρικού κέντρου στο οποίο έχουν διακομιστεί οι τραυματίες από το Λούιν, διευκρίνισε ότι οι περισσότεροι είτε έχουν πάρει ήδη εξιτήριο είτε νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Περίπου 400.000 καταναλωτές στον αμερικανικό νότο είχαν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα το πρωί της Δευτέρας, συμπεριλαμβανομένων 45.000 στην πολιτεία Μισισίπι, σύμφωνα με στοιχεία του εξειδικευμένου ιστότοπου Poweroutage.us.

Το πρόσφατο κύμα καύσωνα συνέβαλε στη δημιουργία επικίνδυνων ανεμοστρόβιλων στο νότιο τμήμα των ΗΠΑ. Την Πέμπτη, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από ανεμοστρόβιλους που έπληξαν το Τέξας και τη Φλόριντα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις