Κόσμος

ΗΠΑ: Έπεσε με αυτοκίνητο πάνω στους θεατές συναυλίας σκοτώνοντας 2 ανθρώπους – Εξετάζεται ως τρομοκρατική επίθεση

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στις ΗΠΑ, ένας 35χρονος οδηγός σκότωσε δύο και τραυμάτισε εννιά ανθρώπους, πέφτοντας με το αυτοκίνητό του στους θεατές μίας συναυλίας. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία του Ρότστεστερ στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης, ο δράστης – πιθανόν – τρομοκράτης, υπέκυψε στα τραύματά του.

Σύμφωνα με την αστυνομία της πόλης Ρότσεστερ της Πολιτείας της Νέας Υόρκης στις ΗΠΑ, ένας 35χρονος ο οποίος έριξε το αυτοκίνητό του, γεμάτο με μπιτόνια βενζίνης, στο πλήθος που γιόρταζε την Πρωτοχρονιά έξω από έναν συναυλιακό χώρο, υπέκυψε στα τραύματά του τη νύχτα.

Οι αρχές δεν έχουν προς το παρόν διευκρινίσει το κίνητρο του άνδρα ή κάποια σχέση του με τρομοκρατικές οργανώσεις. Από τις συζητήσεις που είχαν αστυνομικοί με την οικογένειά του αφήνεται να εννοηθεί ότι ενδέχεται να είχε κάποιο «αδιάγνωστο ψυχολογικό πρόβλημα», είπε ο αρχηγός της αστυνομίας του Ρότσεστερ, Ντέιβιντ Σμιθ.

Ο Μάικλ Έιβερι, από το Σίρακιουζ της Νέας Υόρκης, νοίκιασε ένα όχημα SUV στο αεροδρόμιο του Ρότσεστερ στις 30 Δεκεμβρίου και πέρασε την υπόλοιπη ημέρα αγοράζοντας δοχεία με βενζίνη από διάφορα καταστήματα της περιοχής.

Γύρω στις 12.52, τη νύχτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα, έφρασε στο Kodak Center του Ρότσεστερ, τη στιγμή που οι θεατές μιας συναυλίας αποχωρούσαν από τον χώρο.

Οδήγησε το όχημά του εναντίον ενός αυτοκινήτου που έβγαινε από το πάρκινγκ, σκοτώνοντας δύο από τους επιβάτες του. Από τη σφοδρή σύγκρουση, το όχημα έπεσε πάνω στο πλήθος, τραυματίζοντας τουλάχιστον 9 πεζούς.

Οι αρχές είπαν ότι η τοπική αστυνομία και το FBI θα συνεχίσουν να ερευνούν την υπόθεση.

«Όλοι μας εδώ έχουμε ακόμη πολλά ερωτηματικά. Γιατί στο Ρότσεστερ; Γιατί στο Σίρακιουζ; Γιατί όλα αυτά τα μπιτόνια βενζίνης; Όλα αυτά θα συνεχίσουμε να τα ερευνούμε», είπε ο δήμαρχος του Ρότσεστερ Μαλίκ Έβανς.

Ο ειδικός πράκτορας Τζέρεμι Μπελ, ο επικεφαλής του τοπικού παραρτήματος του FBI, επιβεβαίωσε ότι η ομοσπονδιακή αστυνομία εμπλέκεται στις έρευνες, σημειώνοντας ότι αυτό δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο. «Μπορώ να σας πω ότι μέχρι στιγμής δεν έχουμε βρει καμία απόδειξη ιδεολογικής σύνδεσης (του δράστη) με τρομοκρατία, εγχώρια ή διεθνή», τόνισε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βρετανία: Παρέσυρε διευθυντή σχολείου και τον έσυρε για πάνω από 2 χιλιόμετρα – «Του φώναζα να σταματήσει»
Σοκάρουν οι καταθέσεις στη δίκη για τον θάνατο 56χρονου πατέρα δύο παιδιών στο Μάντσεστερ - Ο οδηγός συνέχισε την πορεία του ενώ ο ποδηλάτης ήταν παγιδευμένος κάτω από το αυτοκίνητο
Βρετανία
Κάγια Κάλας σε Χακάν Φιντάν: «Το τουρκολιβυκό μνημόνιο παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων κρατών»
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στην κατάσταση στη Μαύρη Θάλασσα, με την Κάλας να επισημαίνει την ανάγκη ενίσχυσης της πίεσης προς τη Μόσχα, προκειμένου να τερματιστεί ο πόλεμος
Κάγια Κάλλας
Συναγερμός για κυβερνητικές πλατφόρμες και ιστοσελίδες παγκοσμίως – Κρίσιμα κενά ασφαλείας στην PHP, διαθέσιμο το update
Δημιουργοί της γλώσσας προγραμματισμού PHP ανακοίνωσαν ότι μια νέα έκδοση είναι πλέον διαθέσιμη και οι χρήστες παροτρύνονται έντονα να προχωρήσουν άμεσα σε επικαιροποίηση
Πηγή φωτό: iStock
Κατηγορητήριο «φωτιά» κατά Μαδούρο: Οι ΗΠΑ επιστρατεύουν νόμο του 1994 – Ηλεκτροσόκ και εικονικοί πνιγμοί στις καταγγελίες για βασανιστήρια
Η εξέλιξη μετατοπίζει το επίκεντρο της δίκης, από τις κατηγορίες για διακίνηση ναρκωτικών στις καταγγελίες για βασανιστήρια και πολιτική καταστολή
Ο Νικολάς Μαδούρο με χειροπέδες, συνοδεία Αμερικανών ανδρών των υπηρεσιών ασφαλείας