Κόσμος

ΗΠΑ: Επιτυχής δοκιμή πυραύλου με ταχύτητα πέντε φορές μεγαλύτερη από του ήχου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε πως έκανε επιτυχή δοκιμή υπερηχητικού πυραύλου, που πέταξε με ταχύτητα πενταπλάσια από αυτή του ήχου.

Η δοκιμή του πυραύλου έγινε το Σάββατο στα ανοικτά της νότιας Καλιφόρνια, όπου βομβαρδιστικό B-52 εκτόξευσε τον πύραυλο, που αποκαλείται «Όπλο ταχείας αντίδρασης εκτοξευόμενο από αέρος» (Air-launched Rapid Response Weapon, ARRW), αναφέρει ανακοίνωση Τύπου της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Αφού ο πύραυλος αποσυνδέθηκε από τη ράγα στο αεροσκάφος, το σύστημα προώθησης «ενεργοποιήθηκε και λειτούργησε για την προβλεπόμενη διάρκεια, επιτυγχάνοντες υπερηχητικές ταχύτητες πέντε φορές υψηλότερες από την ταχύτητα του ήχου», κατά την ίδια πηγή.

Οι ΗΠΑ δεν είναι η μόνη χώρα που αναπτύσσει υπερηχητικά όπλα, η ταχύτητα και η δυνατότητα των οποίων να ελίσσονται εν πτήσει κάνουν πολύ δύσκολη την παρακολούθηση και την αναχαίτισή τους από τα σημερινά συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας.

Η Ρωσία έχει εκτοξεύσει πυραύλους εναντίον στόχων στην Ουκρανία, ενώ και η Κίνα έχει δοκιμάσει υπερηχητικά όπλα, σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας διέψευσε τον Οκτώβριο ότι ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός διεξήγαγε δοκιμή υπερηχητικού όπλου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στα 13 τα κρούσματα χανταϊού μετά το ξέσπασμα στο κρουαζιερόπλοιο MV Hondius, σύμφωνα με νέα ενημέρωση από τον ΠΟΥ
«Η Ισπανία ανακοίνωσε νέο κρούσμα μεταξύ των ασθενών που είναι σε καραντίνα, που ανεβάζει τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 13», δήλωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς
Το κρουαζιερόπλοιο με τα κρούσματα χανταϊού
Έρευνα της ισπανικής αστυνομίας στην έδρα του Σοσιαλιστικού Κόμματος του Πέδρο Σάντσεθ για παράνομες χρηματοδοτήσεις
Το κόμμα του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ βρίσκεται αντιμέτωπο με σειρά σκανδάλων διαφθοράς και οι έρευνες αφορούν πολιτικά πρόσωπα και μέλη των οικογενειών τους
Πέδρο Σάντσεθ